Cultura

Arrenca la I Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils amb més de 25 activitats

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga i Gemma Massagué van presentar el programa d'activitats de la I Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

La gastronomia i la cultura seran les grans protagonistes dels propers dos mesos amb la celebració de la primera Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i la tècnica del departament –Gemma Massagué– van presentar les més de 25 activitats que es faran entre el 6 de desembre i el 2 de febrer.

Francesc Garriga va apuntar que el programa inclou activitats relacionades amb totes les arts: escultura, pintura, fotografia, art efímer, cinema, literatura, conferències, visites guiades o tallers creatius, entre d'altres. El regidor va assegurar que la iniciativa neix amb la intenció de continuar en un futur i va agrair la implicació del món artístic i cultural del municipi.

El primer premi de la Biennal està dotat amb 6.000 euros

El dia principal del programa serà el 6 de desembre amb el lliurament del premi de la primera Biennal d'Art Gastronòmic i el 5è Premi de Narrativa Marítima de Cambrils, a la sala de plens del consistori. Un total de 31 artistes han presentat les seves obres a la Biennal d'Art i el jurat n'ha escollit 18, que són les que formaran part de l'exposició que s'inaugurarà a la sala Àgora just després de l'entrega de premis. El primer premi de la Biennal serà de 6.000 euros i també hi haurà un accèssit de 1.000 euros.

Per altra banda, el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall ha comptat amb la participació de 15 obres i l'autor de l’obra guanyadora rebrà com a premi 3.000 euros a compte dels drets d’autor de la primera edició i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de Cossetània Edicions.

Tot i que el programa comença oficialment el 6 de desembre, aquests dies ja s'han fet diferents activitats relacionades amb la Biennal, com la inauguració de l'exposició gastronòmica de l'Associació Tarraco Fotografia al Centre Cultural o l'activitat L'increïble nen menjallibres a la Biblioteca Municipal.

Activitat creativa amb restauradors cambrilencs

Dins del programa d'actes, destaquen els tres passis de pel·lícules on la gastronomia serà la protagonista al Cinema Rambla de l’Art, a mitjans de gener; una sessió per adults de contes populars gastronòmics de la Mediterrània amb cuina en directe i degustació final; els Tallers Oberts relacionats amb la gastronomia; el cinema infantil i el taller creatiu per nens, les titelles del Receptari de Tèia Moner; la projecció d’imatges antigues del fons de l’Arxiu Municipal, i el concert de The Gourmets a la Cripta de l’Ermita.

Per altra banda, cal destacar l'activitat creativa que faran conjuntament l'Agrupació Fotogràfica i quatre restauradors cambrilencs, que preparan una exposició de fotografies amb diferents plats d'elaboració pròpia. Les exposicions també tenen un pes important dins la Biennal. A partir del dia 11 de desembre, el Museu Agrícola acollirà l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” i l’endemà, 12 de desembre, arribarà “Imatge i ficció: La Catalunya del segle XVIII" al Molí de les Tres Eres. A més, també es podrà visitar la versió virtual de la mostra “Cambrils, sol, marinada i romesco”, exposada a la Sala Àgora fa uns mesos.

Conrcurs a Instagram

Per dinamitzar el programa cultural, des de la regidoria de Cultura s'ha preparat un concurs fotogràfic a Instagram. Segons va explicar Gemma Massagué, totes aquelles persones que estiguin interessades a participar han de penjar una fotografia relacionada amb el món gastronòmic i l'han d'etiquetar amb el hashtag #GastroArtCambrils. El concurs començarà el 6 de desembre fins el 15 de gener i el lliurament de premis serà el 27 de gener al Centre Cultural.

Podeu consultar el programa d'activitats en el següent enllaç.

Comenta aquest article