Cultura

La Biblioteca Municipal és premiada al concurs Maria Moliner pel seu pla de foment de la lectura

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Cambrils ha estat premiada al concurs d'animació lectora Maria Moliner i ha rebut un lot d’àlbums infantils i llibres de lectura per a infants i joves, amb un total de 180 títols. Es tracta d’un concurs convocat pel Ministeri de Cultura i la Federación de Municipios y Províncias que distingeix els millors projectes i activitats de foment de la lectura per a infants i joves de les poblacions de menys de 50.000 habitants. A la convocatòria de 2014 s’hi van presentar 608 projectes, dels quals es van seleccionar els 300 millors. A Catalunya han estat premiades 14 biblioteques: 9 de municipis de Barcelona, 2 de Girona i 3 de Tarragona.

¡Tenemos un plan!

La Biblioteca Municipal de Cambrils s'hi va presentar amb el projecte ¡Tenemos un plan! que explica les propostes d'animació a la lectura de la biblioteca. El Pla de lectura de la Biblioteca inclou tota l'oferta per afavorir, consolidar i potenciar l'hàbit lector, com ara les trobades dels clubs de lectura –infantil, juvenil, adult i Lectura Fàcil–, les hores del conte, el joc de lectura per a escolars de tercer de Primària i el taller Llegim plegats per a infants de 6 anys.
La Biblioteca sempre ha estat interessada per la lectura, ja que considera que és una competència bàsica sobre la qual se'n construeixen d'altres i sense un bon nivell de lectura i de comprensió difícilment s'accedirà a una formació de qualitat.

L’equip de la Biblioteca està en contacte amb les famílies amb la voluntat d’ajudar-les en l'aprenentatge i en la consolidació de l'hàbit lector i per aquest motiu els ofereix la proposta lúdica de l'Hora del conte, el taller Llegim plegats i el Joc de lectura. A més, compten amb el suport de les escoles, que porten els seus alumnes de visita a la biblioteca i els animen a participar.

Sis projectes reconeguts en convocatòries anteriors

La Biblioteca ha participat en diverses convocatòries i els projectes que han rebut reconeixement han estat: Cuentos en acción (2003), Viajando con cuentos (2005), Biblioteca d’estiu (2008), Tot a un clic! (2009) i Formar? Informar? Aquesta és la qüestió? (2011) i QER. Què em recomaneu? Experiències de lectura a la BPM de Cambrils (2012).

Comenta aquest article