Cultura

Es presenta “Hologram@.com”a la Biblioteca Municipal

Per Jenina Casas

El passat 18 d’octubre, a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal, es va fer la presentació del llibre Hologram@.com, d’Àngels Vinuesa. L’acte, que va comptar amb una vintena d’assistents, es va iniciar amb la interpretació d’una peça musical per part del quartet de flauta de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.
Tot seguit, Carme Serra va fer una introducció de l’escriptora i va donar el torn de paraula a M. Carmen Callado, l’assessora literària d’Àngels Vinuesa, una editora que des del primer moment va creure en l’obra de l’escriptora barcelonina.

A continuació, Àngels Vinuesa va començar a parlar del seu llibre. Hologram@.com (2002) descriu unes relacions amoroses virtuals en un xat. El lligam que s’estableix entre els personatges de la novel·la conforma un trencaclosques que el lector ha d’anar esbrinant; de fet, aquest és un dels principals ingredients del llibre: el misteri. La solitud, la possibilitat de desconnectar del món real, d’evadir-se, d’endinsar-se en un món virtual no gaire sincer en moltes ocasions, donen lloc a Hologram@.com.

Àngels Vinuesa es va donar a conèixer amb l’obtenció del primer premi de Relats d’Infermeria amb la seva obra Trasierra (1990) a Sant Sebastià i va quedar finalista al Premi de Relats Curts de l’Hospital Sant Joan de Déu de Madrid (1991). També va guanyar el premi Unió de Dones “Josefina Serra” de Reus amb l’obra I tu m’escoltes? Alguns dels títols de les seves novel·les són: Bemposta (1995), Al final del camino (1996) i Los espíritus de luz: biografía de un médium positivo (2003). Al final de l’acte, després d’una altra interpretació musical del quartet de flauta, es va oferir un petit piscolabis a tots els assistents.

Comenta aquest article