Societat

Els Xiquets de Cambrils ja són colla de ple dret

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Xiquets de Cambrils celebrant un dels castells aconseguits en la diada castellera de la darrera Festa major

Els Xiquets de Cambrils ja són colla de ple dret. Un any després de la seva refundació i després dels diferents informes emesos aquest mes de novembre han estat reconeguts per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i deixen de ser colla en formació. El reconeixement el va fer la Coordinadora en la reunió d'aquest passat 10 de novembre. En aquests moments, després de la inclusió dels Xiquets de Cambrils, la Coordinadora engloba 75 colles de ple dret i 16 colles en formació.
Guillem Soler, gerent de la Coordinadora, ha explicat a revistacambrils.cat que a un 60% de les colles en formació se'ls fa de ple dret al primer any i a un 40% se'ls prorroga un any més. El cas de Cambrils ha estat un dels projectes que ha avançat més ràpidament ja que segons Soler, "en pràcticament un any han passat dels primers assajos a haver completat tota la gamma de sis i desenvolupar una àmplia activitat castellera i social. Tot això s'ha valorat molt positivament." La Coordinadora també ha tingut en compte el nombre de membres actius de la colla castellera, si ha aconseguit recursos econòmics, si ha fet cursos de prevenció,... A més, els actes que organitza per aquests dos propers caps de setmana, al la I Trobada de Colles Castelleres del Sud, aquest diumenge 16 de novembre, i el rècord de poms, el diumenge 23 de novembre, segons Soler, "demostren que la colla té un projecte reeixit i que és una colla consolidada. A més el cas de Cambrils és exemplar ja que van entrar a la Coordinadora una o dues setmanes després del primer assaig, ara fa un any".

Prop de 120 castellers als Xiquets de Cambrils

Per Marcel Rubio, un dels dos caps de colla dels Xiquets de Cambrils, ser colla de ple dret després d'un any de funcionament és molt important, "ara tenim veu i vot a les assemblees de la Coordinadora. També disposem de suport jurídic i de suport de cara a buscar espònsors, com per exemple, per a les activitats que estem preparant per aquests propers dies". Cal destacar que aquest proper diumenge els Xiquets de Cambrils organitzen la I Trobada Castellera de Colles del Sud, a la plaça de la Vila, una primera edició d'una diada castellera que es preveu que tingui continuïtat any rere any i que enguany s'estrena a Cambrils amb la participació de set colles.
En aquests moments els Xiquets de Cambrils tenen entre 110 i 120 membres. A les sortides n'acostumen a ser entre 85 i 90. Des de la passada Festa Major de la Mare de Déu del Camí, a cada assaig, ha anat venint gent nova provinents, en alguns casos, de Mont-roig, Montbrió i Vinyols. Aquesta setmana s'acaben els assajos ja que l'actuació de la Trobada d'aquest diumenge serà la darrera de la temporada. Aquest proper mes de gener es farà l'assemblea dels Xiquets i a començaments de març del 2015 està previst que es reprenguin els assajos.

Comenta aquest article