Cultura

L’Arxiu Municipal dedica el Document del mes al cens d’alumnes de l’escola Vedruna de 1953

Per Redacció



Segell de l'escola Vedruna
Aquest mes de novembre, l’Arxiu Municipal de Cambrils dedica el seu Document del Mes a un comunicat redactat l’any 1953 per la germana superiora de l’escola Vedruna, en el quan informava del nombre d’alumnes matriculats. El comentari d’aquest document ens acosta a la trajectòria de les germanes vedrunes a Cambrils, a la realitat de l’ensenyament de xiquetes i xiquets després de la primera postguerra, i també a la voluntat oficial de lluitar contra l’analfabetisme.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic i històric. L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).
Els Documents del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.

Demà dimecres, taula rodona "Ser mestre a Cambrils"

La publicació d’aquest Document del mes és una més de les activitats de divulgació del cicle "Anar a estudi: ensenyament a Cambrils (segles XVIII-XX)", que fins al 23 de novembre organitzen l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils. Dins del programa del cicle, demà dimecres 12 de novembre, a les 20 hores del vespre al Centre Cultural, tindrà lloc la taula rodona "Ser mestre a Cambrils". Els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar directament el testimoni de diverses persones que van ser mestres de xiquets i xiquetes, de les escoles públiques, dels Hermanos o de les Monges.

Comenta aquest article