Esports

Antoni Pinilla (exfutbolista): "Tothom s’equivoca, però m’aixeco i segueixo, i si falla un company, l’ajudo a aixecar-se”

Per Berta Ruiz

Un moment de la conferència d'Antoni Pinilla, ahir a la tarda al Centre Cultural

“Enganxa’t a l’esport” va ser el títol de la conferència que, ahir a la tarda, es va fer al Centre Cultural davant d’un públic ple de xiquets i xiquetes de diferents equips base cambrilencs. La xerrada, organitzada per l’Agrupació Barça Jugadors i l’Ajuntament de Cambrils, va anar a càrrec de l’exfutbolista Antoni Pinilla, membre d’aquesta agrupació que pretén transmetre valors com el coratge, l’esforç i el respecte.

Per començar, es va projectar un vídeo de la trajectòria futbolística d’Antoni Pinilla, format com a davanter a les categories inferiors del FC Barcelona i que, amb 19 anys va debutar amb el primer equip blaugrana sota les ordres de Johan Cruyff. Després, el badaloní va passar per d’altres equips com el RCD Mallorca, l’Albacete, el Tenerife, el Salamanca i el Nàstic de Tarragona, equip en el que va ser un dels artífexs del seu ascens a la Primera Divisió, la temporada 2005-2006. L’estiu de 2008 va deixar la carrera de futbolista professional i, com a membre de l’Agrupació Barça Jugadors, participa activament en la difusió dels valors del club, en la prevenció de les conductes de risc i el foment de l’esport.

"El més important no és guanyar, sinó donar el màxim d’un mateix"

Segons va explicar Pinilla a la canalla, “per molt que ens agradi el futbol, hi ha coses més importants a la vida com la família, els amics, els estudis, el fet de cuidar-nos bé, descansar, cultivar-nos culturalment, tenir altres aficions. M’agrada el futbol perquè és un joc d’equip, estic en un grup i tinc més companys”. Arrel d’això, Pinilla va insistir en què no només es pot pensar en un mateix, sinó també en els altres. Respecte vers l’entrenador, respecte vers les decisions de l’àrbitre, respecte amb els pares i respecte cap als nostres companys que, com nosaltres mateixos, “cometen errades i s’equivoquen. Tots tenim una opinió i puc oferir-la perquè tinc un criteri. Hem de buscar el bé de l’equip i, quan veiem que les coses no surten bé, he de mirar-me a mi mateix i preguntar-me què puc fer per millorar. El més important no és guanyar, sinó donar el màxim d’un mateix. Tothom s’equivoca, tothom falla, però m’aixeco i segueixo, i si falla un company, l’ajudo a aixecar-se”.

Durant la sessió també es van anar projectant diferents vídeos com el de Leo Messi fallant un penal decisiu en una semifinal de Champions per fer entendre a la canalla que, “tots fallem” i d’altres amb diverses jugades polèmiques per mostrar que cadascú pot veure una mateixa jugada de formes diferents. Els xiquets van interactuar amb unes targetes grogues i vermelles com si fossin l’àrbitre del partit.

La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir per escoltar els consells de l'exfutbolista

Comenta aquest article