Informació general

L'Ajuntament contracta els serveis d'un portal web amb informació sobre l'educació superior a Catalunya

Per Redacció

L'Ateneu Juvenil va acollir ahir a la tarda la presentació de la eina informativa, a càrrec dels dos representants de l'empresa

L’Ajuntament de Cambrils va presentar, ahir a la tarda a l’Ateneu Juvenil, una nova eina per obtenir informació sobre l’educació superior a Catalunya. Es tracta del projecte “Un Portal”, un web que recull informació de tota la formació professional, Cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, així com de la universitat.

El Departament d’Ensenyament de l'Ajuntament ha contractat els serveis d’aquest web amb l’objectiu d’ajudar als centres educatius a orientar als alumnes del municipi, tal com va comentar la regidora d'Ensenyament, Carmen Quintana, en l'acte de presentació d'ahir. Juntament amb ella, dos representants de l'empresa –Jordi Casavella i Carol Biosca– van ser els encarregats d'explicar més detalls del projecte que està obert a tota la comunitat educativa i públic en general.

Properament, des d'aquest projecte es faran sessions als diferents instituts cambrilencs, adreçades als tutors, per facilitar-los les claus d’accés i explicar-los com fer cerques, comparatives i altres funcionalitats. El portal permet relacionar la informació entre els propis cicles formatius de grau superior i els Graus universitaris, així com detalls concrets de cada tipus de formació. Recull tota la informació que ofereix la pàgina d’Educació de la Generalitat i de les universitat, a més de qüestions concretes que formen part de cada centre i que a través de la pàgina oficial de la Generalitat no es troben.

Aquestes diferències fan que aquesta web sigui d’interès pels centres educatius així com a per tot el personal que pugui donar una orientació educativa als alumnes de Cambrils. Així doncs, es pot fer una comparativa de la mateixa formació en diferents centres, els preus de les matrícules dels graus, com accedir a la formació professional i els municipis on es realitzen els cursos d’accés, entre d'altres.

Comenta aquest article