Cultura

Els alumnes de l'Oficina Local de Català celebren el fi de curs amb danses tradicionals

Per Judit Pinazo



Els alumnes de l'Oficina Local del Català van celebrar ahir el fi de curs amb representació de danses
El Centre Cultural va acollir ahir al vespre la festa de fi de curs dels alumnes de l'Oficina Local del Català.

Per tal que els alumnes de diferents procedències se sentin representats, ja fa uns anys que s'organitzen diverses activitats amb el català com a fil conductor. Enguany, tal i com explicava ahir la responsable de l'Oficina Local del Català -Helena Martínez- s'han escollit balls tradicionals dels països de procedència dels alumnes que participen durant tot l'any als cursos de català. 

L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura -Neli Queral-, la directora del Centre de Normalitzaió Lingüística de l'àrea de Reus -Anna Saperas- el president del Consell de Centre de l'àrea de Reus -Esteve Folch- i la responsable de l'Oficina Local del Català -Helena Martínez- .

L'activitat va girar entorn els balls típics de cadascún dels països dels alumnes que assisteixen als cursos de català. Van explicar la història del ball, els instruments que s'utilitzen, el vestuari, etc. La procedència dels alumnes és molt variada el que va aportar informació sobre un gran nombre de balls. Els alumnes de Colòmbia van triar la Cúmbia, els d'Argentina el Tango, els de Veneçuela el Joropo, els del Marroc la dansa del ventre, els de Rússia el Kalinka, els d'Alemanya l'Schuhplatller i els d'Uraguai el Pericón. També es va parlar dels balls tradicionals d'arreu de l'estat: com el Chotis de Madrid, la Jota d'Aragó, la Sevillana Andalusa, l'Aurresku del País Basc i els ball de Bastons i la Sardana catalana.

Alguns dels alumnes van oferir una petita representació de balls tradicionals del seu país o comunitat, com és el cas de Colòmbia, Argentina, Andalusia, Aragó, Madrid i Catalunya, que va comptar amb la presència d'una representació dels Amics de la Sardana i dels Bastoners de Cambrils. L'acte va finalitzar amb l'entrega dels certificats als alumnes.

Comenta aquest article