Esports

Sébastien Ogier guanya el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i el títol mundial de pilots

Per Antoni Font

Sébastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) al seu pas per Riudecanyes

Sébastien Ogier es va coronar campió mundial de Ral·li per segon any consecutiu en vèncer, aquest passat diumenge 26 d'octubre, en el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2014 penúltima prova puntuable del mundial de Ral·lis, i que va tenir lloc al llarg d’aquest passat cap de setmana a les nostres comarques. Com a principal novetat d’aquest any i amb motiu de la celebració del 50 aniversari d'aquesta prova, el RACC va organitzar un espectacular tram urbà a la ciutat de Barcelona amb inici i final a l'avinguda de Maria Cristina i al llarg de la part baixa de la muntanya de Montjuïc amb un recorregut aproximat de 1,6 quilòmetres en dues passades, cobrint un total de 3,2 quilòmetres cronometrats.

Nova victòria d’Oiger

El francès, pilotant un Volkswagen Polo R WRC i acompanyat del seu copilot Julien Ingrassia, es va alçar novament amb la victòria per tant sols 11,3 segons de diferència sobre el seu company de l'equip Volkswagen i rival pel títol Jari-Matti Latvala.

En declaracions dels pilots Sébastien Ogier (Volkswagen) va comentar: "És un gran èxit guanyar un títol, però és encara millor aconseguir un segon. Ha estat un cap de setmana fanàtic, però difícil. Vaig atacar molt dur en la primera jornada i després em vaig dedicar en els dos dies d'asfalt a controlar a Jari-Matti, que anava volant. Havia de ser intel·ligent i mantenir-lo observat tot el temps". Per la seva part, Jari-Matti Latvala (Volkswagen) va manifestar: “Vaig guanyar a França sobre asfalt, però crec que aquí he anat fins i tot més de pressa que allí. Desgraciadament en l'etapa de terra havia cedit molt temps i va ser impossible reduir la diferència. Havia preparat el Ral·li per a l'asfalt i potser no vaig fer prou per a la jornada sobre terra, però encara així me’n vaig content amb el resultat".

La victòria d’Ogier és la número 23 de la seva carrera i la número 11 de Volkswagen aquesta temporada, igualant el rècord establert per Citroën en els anys 2005 i 2008.

En la tercera posició del Rally RACC 2014 va quedar Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS WRC), a 1 minut i 42,2 segons d’Ogier, que torna al podi, segon de la temporada, després d'una campanya molt irregular. L'espanyol Dani Sord (Hyundai i20 WRC) va acabar en la cinquena posició a 8,9 segons del noruec Mads Østberg (Citroën DS3 WRC), degut a un error del seu copilot Marc Martí, quan es va equivocar en calcular l'hora a la qual havien de sortir a un tram, cedint gairebé 30 segons.

Com a curiositat, comentar la participació novament del mediàtic i showman pilot nord-americà Ken Bloc (Ford Fiesta RS WRC) últimament més conegut pels seus espectacles televisius, obtenint tan sols una més que discreta dècima plaça.

Classificació final del 50 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada:

1.- Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), 3h.46’44”6
2.- Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC), a +11"3
3.- Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC), a +1'42"2
4.- Mads Østberg - Jonas Andersson (Citroën DS3 WRC), a +2'13"3
5.- Dani Sordo - Marc Martí (Hyundai i20 WRC), a +2'22"2

Classificació general de pilots WRC 2014:

1.- Sébastien Ogier, 242 punts

2.- Jari-Matti Latvala, 211 punts

3.- Andreas Mikkelsen, 150 punts

4.- Mikko Hirvonen, 108 punts

5.- Mads Østberg, 92 punts


Com sempre, destacar la gran afluència de seguidors i amants del món del Ral·li que han seguit amb molt interès el transcurs d'aquesta competició a les nostres comarques en particular les transcorregudes al Baix Camp. Amb el calendari de 2015 ja consolidat, la que serà 51 edició del RallyRACC tindrà lloc entre els dies 22 i 25 d'octubre del proper any.

L'última cita del campionat, el Rally de Gal·les GB, es disputarà a Deeside del 13 al 16 de novembre.

Comenta aquest article