Informació general

Segon intent perquè la Comissió Territorial d'Urbanisme doni el vistiplau a la construcció de l'hotel El Pòsit

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària extraordinària celebrada el passat divendres al matí

El passat divendres al matí, el ple de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar el nou document que es presentarà a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona (CTUT) perquè doni el vistiplau a la modificació puntual del POUM que permetrà la construcció de l'hotel a la plaça del Pòsit. Recordem que, a finals de setembre, la CTUT no va donar llum verda a la modificació que havia proposat l'Ajuntament, un document en el qual es plantejava un increment de l'alçada per poder construir l'hotel de cinc plantes i una planta baixa destinada a zona comercial amb botigues de luxe.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme –David Chatelain–, un cop es va revisar el cas, la CTUT va demanar uns informes tècnics per entendre millor la documentació que havia aportat el consistori per justificar la modificació del POUM. Concretament, es demanava un estudi urbanístic de l'entorn del barri marítim per avaluar la proposta volumètrica i un estudi paisatgístic per avalar la tipologia constructiva de l'edifici. A més, per garantir la qualitat arquitectònica es demanava un document que precisés la morfologia de l'edifici, especialment en detall de  materials de façana i coberta, i l'ocupació a la darrera planta; un document que redefinís el vol de l'edifici sobre la plaça i, per últim, més documentació tècnica sobre la modificació del POUM.

L'oposició titlla "d'urbanisme a la carta" la modificació

En el torn de paraula, el regidor no adscrit Dani Pallejà va apuntar que la documentació que se li havia facilitat li semblava "escassa" i va assegurar: "precisament perquè estem parlant de concepte estètic de paisatge, he de dir que l'edifici no m'agrada. Amb un altre tipus de revestiment potser canviaria l'aspecte". Per la seva banda, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va avançar que el seu grup votaria a favor perquè "el nostre objectiu és que el projecte pugui tirar endavant el més aviat possible".

Per altra banda, el regidor socialista Robert Benaiges va titllar "d'urbanisme a la carta" aquesta modificació del POUM per permetre la construcció de l'edifici. "Nosaltres ja havíem avançat que en el futur aquesta obra representaria un cert inconvenient. Té un cost molt important i els terminis que es van anunciar en un principi ja els hem superat. Això és urbanisme a la carta i mai s'ha fet d'aquesta manera però es fa per resoldre un problema que té la Confraria de Pescadors", va manifestar.

Abans de votar, el regidor d'Urbanisme va assegurar que el que vol la CTUT és que l'hotel tingui "l'encaix urbanístic correcte i avala els interessos econòmics que suposa tenir l'hotel". Chatelain també va apuntar que "els veïns volen que s'arregli la situació d'una vegada" i va destacar que amb la urbanització de la plaça s'ha pogut ampliar el carrer dels Pescadors. La nova documentació es va aprovar amb 17 vots favorables i les abstencions dels regidors Dani Pallejà i Marta Borràs.

Aprovació provisional de la classificació dels terrenys del Parc Samà i Mas d'en Blai

Per altra banda, la sessió plenària extraordinària va aprovar de manera unànime la classificació dels terrenys del Parc Samà i Mas d'en Blai per donar compliment a la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'any 2010, que considerava que la desclassificació dels terrenys realitzada amb l'aprovació del POUM de l'any 2006 "No estava suficientment motivada ni argumentada". Recordem que, a finals del passat mes de març, es va fer l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM que classificava els terrenys com a sòl no urbanitzable d'interès agrícola perquè és el que marcava el Pla Territorial del Camp de Tarragona.

Comenta aquest article