Informació general

Alfredo Clúa, nou primer secretari de l'agrupació local del PSC

Per Redacció



Alfredo Clúa, nou primer secretari de l'agrupació local del PSC
El passat divendres a la tarda, Alfredo Clúa va ser escollit primer secretari de l'agrupació local del PSC. L'assemblea de l'agrupació va elegir la nova comissió executiva socialista que va quedar constituïda de la manera següent: Alfredo Clúa, nou primer secretari; Josep Maria Vallès, president de l'agrupació; Jordi Villar, vice-primer secretari: Yolanda Quílez, secretària d'organització; Alejandro Fernàndez, secretari de coordinació; Laura Craiu, secretària de medi ambient, i Maria Pentinat, secretària de joventut. Completen l'executiva els vocals Joan Gili, Ana López, Nadia Maldonado i Sandra Sánchez.

En una nota de premsa, el nou primer secretari ha manifestat que l'objectiu de la nova executiva és: “reforçar al PSC com a única garantia de canvi i d’alternativa a l’actual equip de Govern de CiU i PP a l’Ajuntament de Cambrils. Crec que hores d’ara ja és evident per a tothom el fracàs absolut del binomi CiU-PP que ens va assegurar que tenien “la fórmula” per millorar la gestió de l’Ajuntament sense perdre en qualitat de serveis i prestacions. Al final la “fórmula” ha estat la mateixa que practiquen a tot arreu, és a dir, retallades socials i càrrega de la factura de la crisi sobre els treballadors i els ciutadans més vulnerables". Clúa també fa referència a les properes eleccions municipals, uns sondejos que seran "clau per determinar si seguim per aquest camí del model de retallades de la dreta o bé rectifiquem i defensem els serveis públics municipals i un consistori que treballi per garantir un Ajuntament al servei dels interessos dels cambrilencs i cambrilenques. Una alternativa aquesta darrera que tan sols els socialistes som capaços d’assegurar”.

Els altres objectius de la nova executiva socialista són fomentar l'agrupació a les xarxes socialistes i reforçar la comunicació directe amb col·lectius com treballadors municipals, jubilats, autònoms, joves, aturats, associacions de veïns i entitats de la societat civil cambrilenca.

Ana López reitera que la consulta "només es produirà si és legal i acordada"

Per altra banda, la portaveu socialista –Ana López– ha enviat un comunicat de premsa on defensa que la consulta del 9N "només es produirà si es legal i acordada i que la solució d'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya haurà de ser, en tot cas, votada pels catalans". López ha recordat les paraules que va utilitzar durant el ple extraordinari en què es va votar la moció de suport a la consulta del 9N. "La percepció d’un tracte fiscal injust, l’erosió de l’autogovern causada per la política del govern del PP, i les incomprensions i atacs soferts envers elements tan essencials com la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre sistema educatiu han fet que la insatisfacció sobre l'actual relació entre Catalunya i Espanya creixi", apunta.

La portaveu també manifesta que CiU i ERC van "imposar" una data sense la garantia de poder celebrar-se i afirma que, "el PSC vol que es faci aquesta consulta i exigim que els presidents del govern espanyol i català negociïn la celebració d’una consulta legal i acordada com ha fet Escòcia i el Regne Unit, amb plenes garanties, fruit d’un acord previ, resultat de voluntat i capacitat política de dos governs".

Comenta aquest article