Informació general

L’Ajuntament signa un conveni amb la FAPAC per dinamitzar la comunitat educativa

Per Redacció

L'alcaldessa i el president de la FAPAC van signar el conveni ahir a la tarda

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el president de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) van signar, ahir a la tarda, un conveni de col·laboració sobre les condicions que han de regir el desenvolupament de les accions del Pla d’acció del Foment de l’èxit escolar incloses al Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social. A l’acte també hi ha assistit la regidora de Benestar Social, Lluïsa Rom.

L’acord, que serà vigent fins el desembre del 2015, s’estableix per un import de 7.000 euros, finançats a través del contracte programa que cada any signa l’Ajuntament amb el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya. La FAPAC treballarà amb la regidoria d’Ensenyament i aportarà l’experiència, els coneixements i la capacitat per convocar i dinamitzar la comunitat educativa. Actualment estan federats a la FAPAC 8 AMPA de les escoles La Bòbila, Joan Ardèvol, Mas Clariana, Guillem Fortuny, Marinada i Cambrils, i els instituts Ramon Berenguer IV i Mar de la Frau.

Accions previstes

Els programes previstos són el “Projecte Clau” (que la FAPAC ja ha introduït en tres centres i ara s’ampliarà) i “L’Escola de pares i mares”. Amb la línia estratègica fixada en l’orientació com a eina d’èxit escolar, les dues accions pretenen millorar la formació dels membres de la comunitat educativa.

Les iniciatives van encaminades a promoure la implicació de les famílies en el procés educatiu i escolar dels seus fills i filles i la millora de la relació de les AMPA amb la comunitat educativa i amb els agents socials; potenciar els espais d’interrelació i convivència per millorar la vertebració social del municipi; formar i capacitar a les AMPA i a les famílies en habilitats educatives, tant en el que afecta a les seves interrelacions familiars, com als seus vincles socials dins la comunitat educativa; dinamitzar i promocionar la coordinació entre les AMPA del municipi, per tal d'influir positivament en la dinamització ciutadana, i facilitar la cohesió territorial i social de les AMPA.

El Pla Local està impulsat per l’Oficina d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Cambrils, que té la finalitat de dissenyar i implementar actuacions integrals adreçades a debilitar els factors generadors d’exclusió, a atendre els col·lectius més necessitats i prevenir futures situacions de vulnerabilitat.

Comenta aquest article