Informació general

Més de 4.500 persones visiten la cinquena edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi"

Per Cristina Sierra

Aspecte de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi" ahir al matí

La gastronomia cambrilenca i el vi han estat els protagonistes, aquest cap de setmana, de la cinquena edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi". Un any més, el Parc del Pescador va ser l'escenari d'aquesta mostra que ha comptat amb la participació de 13 cellers de les diferents D.O. de la demarcació, tres vinoteques-distribuïdores, les tapes i degustacions de 30 restaurants, dos establiments de tapa dolça i tres productors gastronòmics de Cambrils.

Segons fonts del consistori, la mostra ha rebut la visita d'unes 4.500 persones. En total, s'han venut 3.993 tiquets, s'han fet 6.686 tastos de vi i s'han servit 2.198 tapes elaborades pels restaurants cambrilencs i que es podien trobar a la carpa Cambrils cuina. Cal destacar que el dia que hi va haver més gent va ser dissabte a la tarda.

La pluja desllueix la inauguració de la mostra

Divendres a la tarda es va donar el tret de sortida a la cinquena edició de la mostra amb l'acte d'inauguració a càrrec de les autoritats. Hi va ser present l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, acompanyada del regidor de Turisme –Xavier Martí–, el delegat del Govern a Tarragona –Quim Nin–, el director dels serveis territorials de departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –Antoni Ballvé– i el president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà–. La pluja va fer acte de presència just en el moment d'iniciar l'acte i va obligar a fer els parlaments entre paraigües. L'alcaldessa va manifestar que des del consistori fa anys que es va decidir fer una "aposta ferma i continuada" per potenciar la gastronomia cambrilenca i promocionar el vi de les diferents D.O. de Tarragona. "La Fira no només se centra al parc del Pescador, sinó que s'escamparà per tots els restaurants cambrilencs, ja que aprofitaran la mostra per ampliar la seva carta amb els vins i caves que es poden trobar aquest cap de setmana al parc", va afirmar. Per la seva part, el regidor de Turisme va apuntar: "a Cambrils busquem el que busquen els bons vins: deixar un record perdurable". Després dels parlaments, la comitiva es va desplaçar fins a l'oficina del Patronat de Turisme, on es va fer el brindis inaugural per part de les autoritats.

Activitats per a totes les edats

Durant aquests tres dies de mostra, es van programar una sèrie d'activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com les cates guiades de vi que es feien a les tardes de la mà de l'Associació de Sommerliers de Catalunya i que es van omplir al 100%. A més, també es van fer uns tallers dirigits a les famílies relacionats amb la cultura del vi i pels més petits es van fer diferents activitats mentre els pares gaudien de la mostra.

Els cellers que han participat en aquesta cinquena edició de la mostra gastronòmica són Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant i D.O.Q Priorat);, Cellers Pedrola (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) i Celler Vinya Janine (D.O Tarragona), Celler Anguera Domènech (D.O Montsant), Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Cava Torelló (D.O Cava), Joan Raventós Rosell (D.O Cava), Altavins (D.O Terra Alta) i Celler Buil&Gené (D.O.Q Priorat, D.O Montsant) i Celler Sort del Castell (Vermut Izaguirre).

Comenta aquest article