Informació general

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, present a l'acte de suport a la consulta del 9N al Palau de la Generalitat

Per Redacció

Foto de grup dels alcaldes i alcaldesses que van assistir a l'acte de suport a la consulta del 9N, aquest passat dissabte

El passat dissabte al matí al Palau de la Generalitat, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va assistir a l'acte de suport a la consulta del 9N. Més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya van mostrar el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta per decidir quin futur volen els catalans i catalanes. Els batlles van lliurar al president i al Parlament l'acord de ple municipal on es va aprovar una moció a favor del dret a decidir. Recordem que a l'Ajuntament de Cambrils, es va aprovar el passat 22 de setembre en una sessió extraordinària. La moció va comptar amb amb els vots favorables dels sis regidors de CiU –Mercè Dalmau, Dani Milan, Antonio Laguna, Lluïsa Rom, Lluís Abella i Marta Borràs–, els dos regidors de la Plic –Xavi Martí i Laura Mellau–, la regidora de l'NMC Cinta Ballesté, el regidor socialista Robert Benaiges i el regidor no adscrit Dani Pallejà; els vots en contra dels dos regidors del PP –David Chatelain i Carmen Quintana– i el regidor de l'NMC Santi Gámez, i les abstencions del regidor de l'NMC Oliver Klein i els regidors socialistes Ana López, Maricel Llaveria i Alfredo Clúa.
 
Més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya

A l'acte de dissabte, els alcaldes i alcaldesses es van reunir, prèviament, a l'Ajuntament de Barcelona on van rebre la benvinguda de l'alcalde Barcelona, Xavier Trias. Posteriorment, la imatge històrica es va produir quan els més de 800 alcaldes i alcaldesses presents a l’acte van recórrer la plaça de Sant Jaume fins arribar al Palau de la Generalitat. Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i el president de l'ACM, Miquel Buch i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert es van adreçar als batlles.
 
"Estem davant una cruïlla històrica, davant d'un repte de país i el món local hi és", va apuntar el president de l'ACM Miquel Buch qui va recordar al president de la Generalitat que tot i les dificultats "quan et giris, ens veuràs a tots nosaltres darrere teu. No estàs sol". Per la seva banda, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, va apuntar que "els municipis volem dir avui sí a la democràcia, i ho volem dir a Espanya i al món. I després del què hem vist, volem dir que ens en sortirem i ho aconseguirem. President, estem amb tu". Va ser l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui va dir que "el procés polític que estem vivint ha de servir per fer de Catalunya un país més just, més lliure, i on la gent visqui millor”. Finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas, davant el gran suport rebut, va manifestar que "per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem. Si tot això va junt no es pot aturar".
 
Abans d'iniciar l'acte, les diferents forces polítiques que estan a favor del dret a decidir van fer una roda de premsa per donar suport a aquest gran acte del món local. Recordem que 920 ajuntaments catalans han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la consulta del 9N.

Comenta aquest article