Informació general

La Policia Local celebra la Diada de Sant Miquel

Per Cristina Sierra

Foto de grup dels homenatjats a la Diada de Sant Miquel amb l'alcaldessa i el regidor de Governació

La Policia Local de Cambrils va celebrar, el passat divendres al matí, la Diada de Sant Miquel, patró del cos policial. L'acte, que es feia per segon any consecutiu, va començar amb la 'parada' a la plaça de l'Ajuntament amb tota la plantilla de la Policia Local fent la formació. Acte seguit, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va passar revista acompanyada del cap de la Policia Local –Josep Muñoz–.

Josep Muñoz: "És important que els policies ens sentim valorats"

La segona part de l'acte va continuar a la sala de plens amb el lliurament de Distincions i Recompenses. Abans de començar el reconeixement, Josep Muñoz va dirigir unes paraules als regidors i regidores del consistori, els comandaments dels diferents cossos policials i els agents que omplien la sala. El cap de la Policia Local va fer una reflexió sobre la valoració que fan actualment els ciutadans del cos policial. "Segons recull un estudi, a Catalunya els ciutadans valoren amb un 6,6 la feina que fa la policia però estem lluny de països com Noruega o Dinamarca, on la nota mitja és de quasi un 8", va apuntar. Muñoz va continuar el discurs reivindicant que "és important que els policies ens sentim valorats i cal que disposem d'eines suficients i prous recursos".

El cap de la policia també va agrair la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil apuntant: "si tots sumem, els delinqüents ho tindran més difícil a Cambrils". Per acabar el discurs, Muñoz va reconèixer el treball que fan els agents que integren la Policia Local. "Tots i cadascun de vosaltres formeu part d'una gran organització capaç de tirar endavant dia rere dia".

Lliurament de Distincions i Recompenses

Després de les paraules de Josep Muñoz, es va iniciar el lliurament de Distincions i Recompenses. El primer lliurament va ser la medalla de bronze amb distintiu blau a un agent que formava part de la unitat d'agents escolars des de la seva creació, l'any 1993, i que ara ha decidit deixar-la per dedicar-se a altres tasques dins del cos. Abans de fer-li entrega de la medalla, es va projectar un vídeo amb les felicitacions de professors i alumnes dels diferents centres educatius de Cambrils.

Acte seguit, es van lliurar dues medalles a la fidelitat en la categoria de plata (25 anys), una medalla en la categoria de bronze (15 anys) i 30 diplomes de felicitacions a agents que durant aquest any han realitzat diferents actuacions en robatoris, detencions, operatius contra els cultius i tràfic de marihuana i investigacions. També es van lliurar tres diplomes al mèrit policial als agents que van obtenir tres felicitacions en un any.

Reconeixement als vogadors que van salvar la vida del cambrilenc Joan Pijoan

Un cop es van lliurar tots els diplomes, es va obrir l'apart de felicitacions a persones externes al cos de la Policia Local. Es va reconèixer a la jutgessa magistrada titular del jutjat d'instrucció numero 1 de Reus per la seva col·laboració en la resolució de dubtes en matèria penal i jurídica i per les seves ponències formatives; l’inspector en cap de la Unitat de Delinqüència i Crim Organitzat (UDICO) i el sotsinspector de la Unitat Contra les Rets d’Immigració i Falsetat (UCRIF) del Cos Nacional de Policia de Reus, i el caporal del Cos de Mossos d’Esquadra destinat a la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de Reus pel temps que va prestar les funcions de cap d’OAC a la comissaria de districte de Cambrils.

El moment més emotiu i sentit de l'acte va ser la felicitació a Víctor Caballé i Ricard Buquera, membres del club Vent d'Estrop Vogadors que van salvar la vida del seu company Joan Pijoan. Recordem que el cambrilenc va patir un episodi de mort sobtada a la pista d'atletisme, el passat 11 de febrer. A l'acte, Pijoan va explicar els fets i va agrair la ràpida actuació dels seus companys en el moment que va caure desplomat. El cambrilenc, molt emocionat, també va agrair la feina feta pel personal de l'Hospital Sant Joan de Reus i a l'Ajuntament de Cambrils per haver tirat endavant la xarxa de desfibril·ladors municipal.

L'acte va acabar amb les paraules del regidor de Governació –Dani Milan– i l'alcaldessa. Dani Milan va recordar que enguany la Policia ha estrenat la nova comissaria i va agrair el compromís dels agents vers la ciutadania. Per la seva banda, Mercè Dalmau va destacar els valors de la vocació, entrega i orgull que tenen els agents. "Heu d'estar orgullosos de formar part d'aquest cos", va manifestar.

Comenta aquest article