Informació general

Hortènsia Grau (ICV-EUiA): "Els pressupostos de l'Estat maltracten, un altre cop, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre"

Per Redacció

Hortènsia Grau ha lamentat que les grans inversions de les endugui l'alta velocitat i no es renovin la resta d'estacions

La diputada d'ICV-EUiA al Parlament per Tarragona –Hortènsia Grau– ha enviat un comunicat de premsa en què lamenta que, "els pressupostos de l'Estat maltracten, un altre cop, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre". Segons Grau, l’únic aspecte positiu del projecte consisteix en el manteniment de la partida destinada a la descontaminació del pantà de Flix, “i això encara perquè respon a un acord que van negociar, en el seu dia, el conseller de Medi Ambient Salvador Milà i la ministra Cristina Narbona. Cal remarcar que enguany es compleix el desè aniversari d’aquell pacte, perquè estic segura amb els actuals governs de dretes a Barcelona i a Madrid mai no hagués estat possible”. 
 


La diputada ecosocialista considera "preocupant" que el 70% de la inversió prevista al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre se l’endugui l’alta velocitat perquè “es deixen de banda les necessitats de transport de la majoria de la població. S’oblida la renovació de les estacions, algunes de les quals, com la de Tarragona, estan en un estat deplorable".
 


Hortènsia Grau apunta que "és deplorable que Catalunya hagi de rebre només el 9,5% de la inversió estatal en infraestructures mentre que té el 16% de la població, genera el 19% del PIB i paga el 20% de tots els impostos que recapta l’Estat. Això, a més, viola la disposició addicional tercera de l’Estatut, que especifica que, per a un període de set anys, les inversions de l’Estat en infraestructures a Catalunya s’han d’equiparar al seu percentatge del PIB respecte del total per corregir el dèficit històric que patim. L’Estatut és una llei que obliga tant a Catalunya com al Govern central, i el Govern central se la salta sense que li passi res”.  


En el comunicat, la diputada ecosocialista afirma que "no són uns pressupostos que ens ajudin a sortir de la crisi. Aquests comptes ni serveixen per al creixement econòmic ni per a la creació d'ocupació perquè no estan al servei de les persones, sinó al dels interessos electorals del Partit Popular".

Comenta aquest article