Societat

Tot a punt per a la 5a edició de "Cambrils, entrada al País del Vi" del 10 al 12 d'octubre

Per Berta Ruiz

Joan Albert Campos de la Cambra de Comerç de Reus i el regidor de Turisme, Xavier Martí, van presentar la mostra, ahir en roda de premsa

El parc del Pescador acollirà del 10 al 12 d'octubre, la 5a edició de "Cambrils, entrada al País del Vi". Un any més serà una mostra de degustacions de vins i gastronomia, acompanyats d'activitats per a la canalla, tallers familiars, visites guiades i una exposició sobre el món del vi. Ahir al matí, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i Joan Albert Campos com a representant de la Cambra de Comerç de Reus.

Combinació de vi i gastronomia cambrilenca

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. Tal com va comentar Martí, "l'objectiu és potenciar el sector vinícola de la zona i acompanyar-lo amb unes bones tapes. Esperem que la fira doni uns resultats excel·lents". Per la seva part, Joan Albert Campos va manifestar que és important seguir endavant amb el projecte d'enoturisme per donar a conèixer els excel·lents vins del territori.

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel·lents vins. De moment, a la mostra s'han inscrits 13 cellers de les diferents D.O de la demarcació, 3 vinoteques-distribuidores, les tapes i degustacions gastronòmiques dels 30 restaurants participants, 2 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils. Els cellers són Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant i D.O.Q Priorat);, Cellers Pedrola (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) i Celler Vinya Janine (D.O Tarragona), Celler Anguera Domènech (D.O Montsant), Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Cava Torelló (D.O Cava), Joan Raventós Rosell (D.O Cava), Altavins (D.O Terra Alta) i Celler Buil&Gené (D.O.Q Priorat, D.O Montsant) i Celler Sort del Castell (Vermut Izaguirre).

El programa de la fira

El programa de la fira segueix el mateix model de les darreres quatre edicions: els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:
•    Tiquet nº 1.    Copa + bossa + 2 vins (5 euros)
•    Tiquet nº 2.    Degustació 4 vins (5 euros)
•    Tiquet nº 3.    Degustació  2 tapes elaborades restaurants (5 euros)
•    Tiquet nº 4.    Tiquet infantil (suc/aigua+tapa) (3,50 euros)

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com les cates guiades de vi que s'organitzaran cada tarda de les 18h a les 20h de la mà de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, les sommeliers Vivian Tavares i Sandra Sala oferiran i presentaran cada tarda 5 vins/caves dels que es podran trobar a la mostra.

Tampoc faltaran les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers en família relacionats amb la cultura del vi en horari de 18  a 20 hores i de 11 a 13 hores.

A més, la mostra compta amb la col·laboració del Museu d’Història i de la Biblioteca Municipal que durant aquests dies de la mostra oferiran jornades de portes obertes i visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils i una exposició anomenada "Tot sobre el Vi", que romandrà oberta fins el dia 13 d’octubre i es podrà visitar a la 1a planta de Biblioteca Municipal.

Novetats de la mostra

Com a novetat d’enguany, durant la setmana de la fira els vins i caves dels 13 cellers participants també s’oferiran i es promocionaran amb preus especials als restaurants de Cambrils que ofereixen tapes a la mostra. D’aquesta manera, els clients d’aquests restaurants també tindran la possibilitat de conèixer els vins dels cellers de la zona.

Comenta aquest article