Informació general

El tancament de Ràdio Cambrils protagonitza un dels moments més tensos del ple

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de l'entrada de Ràdio Cambrils

El tancament de Ràdio Cambrils i la seva possible obertura va protagonitzar un dels moments més tensos del ple. Un dels punts que es va aprovar durant la sessió plenària va ser el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, un instrument impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona en el qual s'estableixen bones pràctiques de govern i com informar d'una manera més transparent.

El regidor Dani Milan va explicar que aquest instrument s'aplica des del 2012 a l'Ajuntament de Cambrils. "El primer anys vam aconseguir un 40%, el segon un 60% i enguany esperem acabar per sobre del 90%", va assegurar el regidor.

Dani Pallejà qualifica l'aprovació del decàleg de "broma de molt mal gust"

Aquesta aprovació del decàleg va ser qualificada pel regidor no adscrit com "una broma de molt mal gust per part d'un govern que ha tancat la ràdio i televisió local". Després de l'afirmació del regidor no adscrit, van començar una sèrie de retrets entre el govern i l'oposició. Dani Milan va recordar a Pallejà que el Ministeri d'Hisenda va publicar fa dos anys que "Cambrils era la sisena població més endeutada de tot l'Estat" i el regidor no adscrit, ometent les paraules del regidor d'Hisenda, va canviar de tema i va demanar que es recuperés la ràdio.

El regidor de Cultura i Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– va intervenir en aquest punt per apuntar que l'equip de govern volia recuperar la ràdio però que és impossible perquè la ràdio anava lligada amb la televisió i es van haver de dissoldre els dos mitjans de comunicació al mateix temps. "La voluntat política de recuperar la ràdio hi ha sigut i encara hi és. Es va fer la consulta al secretari i es va preguntar per la possibilitat d'obrir la ràdio però ens va dir que era impossible", va apuntar.

Per la seva part, Robert Benaiges també va voler intervenir i va assegurar: "quan es diuen barbaritats ofenen l'intel·ligència de les persones. De la mateixa manera que es tanca la ràdio, es pot obrir. Si es vol, si es té voluntat, es pot fer. És una barbaritat dir que la ràdio anava lligada a la tele". L'alcaldessa va negar les paraules de Benaiges i va apuntar: "és tan fàcil com veure l'estructura que hi havia i veure que estava tot lligat". Abans d'aprovar el punt, Dani Milan va afirmar que amb aquest decàleg l'únic que es pretén és de fer "més transparents els mitjans que tenim". Aquest punt es va aprovar de manera unànime.

Adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per una energia sostenible local

Per altra banda, el ple també va aprovar l'adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per una energia sostenible local. Aquest document té l'objectiu de reduir més d'un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle al 2020. Tal com va apuntar Dani Milan, el pacte recull diferents propostes per reduir les emissions de CO2 i aconseguir que el 20% siguin energies renovables. Aquest punt també va ser recolzat per tots els regidors i regidores del consistori.

Comenta aquest article