Informació general

El ple aprova un nou expedient de modificació de crèdit per un import de 213.555 euros

Per Cristina Sierra

Un moment del ple celebrat el passat dimarts a l'Ajuntament

El ple celebrat el passat dimarts va aprovar un nou expedient de modificació de crèdits per un import de 213.555,92 euros. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que aquesta novena modificació que es fa aquest any s'ha finançat amb baixes i majors ingressos i inclou partides com unes transferències al Patronat de Música (15.958,64 euros) i a l'Institut Municipal d'Esports (3.848,55 euros) per poder pagar la paga extra suprimida el 2012; un import de 21.000 euros per la construcció de la rotonda a l'avinguda de la Independència, o una partida per connectar el parc del Pinaret amb l'skate park.

En aquest expedient també s'ha inclòs un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per la recollida d'animals per valor de 20.000 euros; una partida de 42.000 euros per pagar el deute amb l'entitat bancària BBVA per pagar els fons Fomit i 38.000 euros per obres de reposició de carrers i voreres. Per finançar tots aquests conceptes, el consistori ha donat de baixa diferents partides que en total sumen 209.509,90 euros.

Sense els diners del fons de contingència

Després de l'explicació de l'alcaldessa, el regidor no adscrit Dani Pallejà va preguntar pel famós fons de contingència, dotat amb 355.000 euros. "Aquests diners es podrien destinar a l'àmbit social. Podem comptar amb tots els recursos de la partida i fer una proposta?, va preguntar Pallejà. Dalmau va respondre que a hores d'ara és "molt difícil" que aquests diners arribin al consistori. "És un expedient que es va demanar a Hisenda i són ingressos que difícilment arribaran. És una lamentació de tots. S'intentarà que amb el que quedi de cada partida es financin altres prioritats", va apuntar. L'alcaldessa també va manifestar que tot el tema referent al fons de contingència s'ha treballat directament des del Consell Comarcal del Baix Camp.

L'expedient de modificació de crèdits va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels regidors de l'oposició.

Comenta aquest article