Cultura

La Biblioteca Municipal inicia un nou curs carregat d'activitats

Per Berta Ruiz

Rosana Andreu en la sessió de contacontes d'ahir a la tarda, a la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal ja ha engegat un nou curs i ho fa amb un ampli ventall d'activitats. Les inscripcions ja estan obertes tant en l'apartat d'oferta formativa –sessions de formació sobre la biblioteca i sobre fonts d'informació per a tots els nivells educatius–, préstec de lots –que permet disposar de tot tipus de documents per treballar a l'aula o a la biblioteca escolar– i assessorament i suport als responsables de les biblioteques escolars. Com cada any, també s'organitzaran visites escolars a les instal·lacions de la Biblioteca per tal que els escolars es familiaritzin amb els llibres i la lectura.

Activitats de foment de la lectura

A banda, tal com ha explicat una de les bibliotecàries –Rosana Andreu– a revistacambrils.cat, també s'han obert les inscripcions a les diferents activitats de lectura, és a dir, el Club de Lectura Infantil, Lectura Fàcil, el Club de Lectura Juvenil i el Club de Lectura Adult. En l'apartat de foment de la lectura, des de la Biblioteca Municipal també s'ofereixen dues altres activitats com són Llegim Plegats –que es consolida en el seu segon any d'activitat–, adreçat a alumnes de primer de Primària, i el Joc de Lectura per a escolars de tercer de Primària. Aquesta darrera és una activitat lliure en què l'usuari –alumnes i centres escolars– han d'anar dipositant una butlleta per cada llibre que llegeixen i/o prenen en préstec de la Biblioteca i, a final de curs, s'entreguen els premis, tant als alumnes com a les escoles més lectores. Cal dir que tant el Club de Lectura Adult com l'activitat Llegim Plegats ja ha tancat les inscripcions.

Sessions de contacontes el primer i tercer dimecres de cada mes

Per altra banda, la Biblioteca segueix amb les sessions de contacontes per als més menuts. Cada mes hi haurà dues sessions: una serà cada primer dimecres de mes i anirà a càrrec de Rosana Andreu que conduirà el cicle "Qui vol un conte... de tots colors?". De fet, ahir a la tarda, tenia lloc la primera sessió. D'altra banda, cada tercer dimecres de mes també s'organitzarà una altra sessió de contes titulada "Entre lletres i imatges", a càrrec de Rosa M. Fusté. Enguany, segons Rosana Andreu, es va optar per unificar les sessions de contes en un dia concret –els dimecres– per tal que la gent tingui present que sempre es farà aquell dia.

Comenta aquest article