Informació general

El consistori readmet provisionalment dos dels cinc treballadors interins acomiadats el febrer de 2013

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Dani Milan van explicar la readmissió provisional dels dos treballadors interins

Un dels punts que es va aprovar de manera unànime durant la sessió plenària celebrada ahir al matí va ser la readmissió provisional de dos dels cinc treballadors interins acomiadats el febrer de 2013. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que el punt contemplava una modificació de la plantilla de personal incrementant dos llocs de treball de conserge destinats a aquests treballadors interins. "Aquestes dues persones s'incorporen demà 1 d'octubre a la plantilla però ho fan de manera provisional, ja que estem a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia resolgui el recurs que vam presentar en contra la sentència emesa pel Jutjat Social de Reus", va manifestar.

Oliver Klein: "Aquesta sentència és una mostra més de que la política de personal del govern no ha estat gens encertada"

En el torn de paraula, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va manifestar que el seu grup votaria a favor de la readmissió dels dos treballadors. "Això és una derrota perquè el govern s'ha equivocat d'estratègia. Quan hi havia una solució no es va acceptar. Aquesta sentència és una mostra més de que la política de personal del govern no ha estat gens encertada", va afirmar Klein.

El regidor Dani Milan va contestar les paraules del portaveu de l'NMC fent un repàs cronològic des de l'acomiadament dels treballadors interins. "Vam arribar a un acord amb els cinc treballadors i, per raons que desconeixem, a l'hora del judici hi van haver dos treballadors  que no van voler tirar endavant l'acord", va explicar Milan.

El "retrovisor "del passat

Per la seva part, el regidor no adscrit Dani Pallejà va apuntar que el govern hauria de fer "autocrítica" de tots els fets relacionats amb la política de personal. "Després de l'episodi de l'ERO i el malestar creat, tot aquest recorregut ha valgut la pena? És una reflexió que hauran de fer algun dia o altre", va manifestar. En aquest punt, l'alcaldessa va defensar les decisions que va dur a terme l'equip de govern en el seu moment. "Les decisions que prenem són meditades, reflexionades i amb responsabilitat. Estàvem convençuts que era la fórmula per redreçar la situació econòmica. Estem convençuts que vam actuar de la forma correcta", va afirmar rotundament.

El regidor Dani Milan va apuntar que les decisions que s'han pres han suposat un estalvi de 4,4 milions d'euros en el capítol de personal i va recordar l'herència econòmica que es va trobar l'equip de govern quan va entrar a l'Ajuntament. Dins aquest estira-i-arronsa entre l'equip de govern i els regidors de l'oposició, Dani Pallejà va qüestionar l'actual ràtio d'endeutament del consistori. "És més alt del que va deixar l'anterior govern", va dir.

L'alcaldessa va prendre la paraula per recordar que si la ràtio d'endeutament és més alta és per la situació econòmica que es van trobar el 2011. "Vostès s'havien gastat 15 milions d'euros que no tenien", va manifestar. Dalmau també va fer un paral·lelisme del retrovisor d'un cotxe amb el fet de recordar la situació econòmica que va deixar el govern tripartit. "Quan vas amb el cotxe per l'autopista és important tenir un retrovisor i mirar, ja que si no en tens un, pots tenir un problema", va afirmar.

El PSC lamenta que sigui una readmissió provisional

Per la seva banda, la portaveu del PSC –Ana López– va lamentar que la readmissió dels treballadors sigui provisional. "Esperem que el recurs que ha interposat el govern no prosperi.
Demanem que es readmetin els treballadors de forma definitiva però ja sabem que no hi ha la intenció. Creiem que tothom ha d'afluixar una mica de tant en tant", va manifestar. La readmissió dels dos treballadors va comptar amb els vots favorables de tot l'equip de govern.

Compatibilitat de dos treballadors municipals amb la realització d'activitats privades

Referent al personal municipal, el ple també va aprovar la compatibilitat per a la realització d'activitats privades a dos treballadors, en aquest cas, l'auxiliar de premsa i un agent de la Policia Local.

Comenta aquest article