Societat

El departament de Joventut organitza, aquest octubre, el Mes Jove

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Laura Mellau, Mercè Dalmau, Alegria Rodríguez, Juan Carlos Navarro i Mireia Garcia, el passat divendres durant la presentació del Mes Jove

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils ha programat aquest mes d'octubre una sèrie d'activitats que formaran part de la iniciativa el Mes Jove. El passat divendres al matí a l'Ateneu Juvenil, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Joventut –Laura Mellau– i els responsables del departament –Alegria Rodríguez, Juan Carlos Navarro i Mireia Garcia– van presentar el programa d'activitats del Mes Jove, una iniciativa inclosa al Pla Local de Joventut 2012-2015.

La regidora Laura Mellau va explicar que en un primer moment s'havia pensat fer totes les activitats concentrades en una setmana però es va quedar curta i els responsables del departament van decidir ampliar-ho a un mes. Tant Mellau com Dalmau van destacar el fet d'estar al costat dels joves i programar una sèrie d'activitats en què els protagonistes siguin els joves a partir de 14 anys. Durant aquest mes, el col·lectiu podrà gaudir de diferents activitats lúdiques, esportives, culturals o artístiques que han estat organitzades directament pel propi departament, a través d'entitats i grups de joves cambrilencs o amb la col·laboració de professionals de diferents sectors.

Descàrrega gratuïta del calendari d'activitats

Amb l'objectiu d'arribar a tots els joves de Cambrils i fer difusió de les activitats, l'àrea de Joventut ha posat en funcionament l'Agenda Jove, que es podrà descarregar als smartphones, tabletes i ordinadors. Juan Carlos Navarro va explicar les tres maneres que té el jovent per a descarregar-se aquest calendari. La primera d'elles és la d'enviar un correu a joventut@cambrils.org amb les paraules "Donar-me d'alta a l'Agenda de Joventut"; la segona manera és visitar el web de Joventut i fer clic a l'Agenda de Joventut, i la tercera via és la de llegir el codi QR que hi ha imprès al cartell informatiu del Mes Jove. Navarro va destacar que el calendari s'anirà actualitzant constantment i que també inclourà activitats d'altres municipis que puguin ser d'interès pels joves cambrilencs.

La primera edició del festival de rock Musikastrum, el Vermut electrònic o el Cinema't X 2,90, activitats destacades

A continuació, els responsables del departament van explicar les diferents activitats que es duran a terme el mes d'octubre. Tal com van comentar, hi ha activitats que es fan al llarg de l'any i han volgut participar en aquesta primera edició del Mes Jove, com els tallers de trapillo, que es realitzaran el 15, 22 i 29 d'octubre, o el Maid Cafè, una recreació d'una cafeteria japonesa. Per altra banda, aquest mes tindrà lloc la primera edició del festival de rock Musikastrum, que s'havia de celebrar a finals del mes d'agost i es va suspendre per la pluja. Navarro va explicar que el festival comptarà amb els mateixos grups participants i es farà a la sala de concerts de l'Ateneu i no al passeig de les Palmeres com s'havia previst en un primer moment.

Aquest mes d'octubre, els joves de 14 a 30 anys podran gaudir de les pel·lícules de la Rambla de l'Art per només 2,90 euros. Per poder aconseguir aquest preu, el jovent haurà de mostrar el seu carnet d'identitat. Una altra de les activitats destacades és la Ruta del Vermut Jove, que tindrà lloc de l'11 d'octubre al 2 de novembre. La iniciativa, impulsada per diferents bars de Cambrils, consistirà en fer una promoció de vermut, patates i olives per dues persones a 3,50 euros. Aquesta iniciativa està oberta a tothom i les persones que hi participin entraran al sorteig de diferents premis que oferiran els mateixos establiments.

Cambrils es convertirà en una Galeria Urbana

Durant aquest mes també es faran unes sessions informatives d'Ultimate, un esport d'equip amb un disc voladors que es molt similar al futbol americà i que es caracteritza pels principis de joc net i esportivitat; una sortida a l'skatepark Eurocamp de Tossa de Mar, la jornada Opportunity, organitzada per l'entitat Deep House o la presentació del projecte Jov Job, una iniciativa que consisteix en crear un espai de treball co-working.

Una activitat que també van destacar els responsables del departament de Joventut va ser la Galeria Urbana, un projecte que té l'objectiu de convertir diferents espais públics en obres d'art. Alegria Rodríguez va explicar que s'han buscat diferents punts de Cambrils que es poden renovar estèticament i que en aquesta iniciativa hi poden participar artistes amateurs i professionals. Les obres es treballaran durant tot el mes d'octubre i al novembre hi haurà la inauguració de la Galeria Urbana.

La Gala Jove clourà el mes dedicat al jovent de Cambrils

El proper 25 d'octubre es clourà el Mes Jove amb la Gala Jove, un esdeveniment que vol reconèixer els joves de Cambrils que han estat i estan participant activament en diferents entitats i associacions del municipi. La gala es dividirà en dues parts. Per una banda, hi haurà el sopar i el reconeixement als joves d'entre 14 a 35 anys que han estat corresponsals els darrers 15 anys, entitats juvenils i joves que pel seu tarannà i actitud mereixen aquest reconeixement. En aquesta part s'hi podrà assistir amb invitació.

Un cop acabada la gala, hi haurà el concert obert a tothom. Cal dir que el període de recollida de candidatures de joves que representin valors solidaris, de participació i voluntariat encara està obert i les propostes es poden fer arribar al correu de Joventut o a través de les xarxes socials.

Comenta aquest article