Cultura

La Rambla de l'Art inicia, avui, la seva temporada de projeccions d’òpera i ballet en directe

Per Redacció



Cartell de l'òpera El barber de Sevilla
La Rambla de l'Art inicia, avui, la seva temporada de projeccions d’òpera i ballet en directe, que s’ofereixen des dels principals teatres d’Europa. La primera representació serà aquest vespre, a les 19.30 hores, amb l’òpera de Gioacchino Rossini IL, Barbiere Di Siviglia (El barber de Sevilla) des del Teatre de l’Opera de París.  
 
Il Barbiere di Siviglia és, sense dubte, la més famosa òpera bufa de la història de la música lírica. El director d’escena d’aquesta òpera és el venecià Damiano Michieleto. Michieleto va fer el seu debut operístic l’any 2003 amb Svanda Dudák de Weinberger al Festival de Wexford, que va convertir-se en la  Producció de l'Any per l'Irish Times. Des de llavors ha dirigit nombroses produccions a Europa, Estats Units i Àsia. El proper mes de maig dirigirà l’opera de Mozart Cosi fan tutte que es representarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Els seus principals intèrprets son René Barberam, Karine Deshayes, Dalibor Jenis i Carlo Lepore. El director musical és Carlo Montanaro, que va començar la seva carrera musical com a violinista de l'Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino. Graduat com director d’orquestra l’any1991 va ser descobert i promocionat per Zubin Mehta.

Un cicle amb una vintena de representacions d'òpera i ballet

La Rambla de l’Art oferirà fins el proper mes d’agost més de vint representacions d’òpera i ballet, entre les que destaquen Il Trovatore, Rigoletto, Don Giovanni, La flauta màgica o Tosca. La majoria d’elles ho seran en directe des dels teatres on es representin, en especial des de la Royal Opera House de Londres i del Teatre de l’Òpera de Paris. Actualment s’està treballant per poder retransmetre també Norma des del Gran Teatre de Liceu. Aquestes representacions en directe són possibles gràcies als acords firmats amb les distribuïdores Rising Alternative i Proyecson i els serveis tècnics d’Ymagis i Arquiva que permeten la recepció dels continguts a través dels satèl·lit europeu Eutelsat.

Comenta aquest article