Informació general

Remodelació del govern municipal

Per Cristina Sierra

Part del govern municipal en el ple extraordinari d'aquest passat dilluns

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va presentar, ahir al matí, el nou cartipàs municipal arran de la recent incorporació de Marta Borràs com a regidora del consistori. Dalmau va explicar que Marta Borràs, que substitueix Ramon Llobet, assumirà la regidoria de Salut, Polítiques d'Igualtat i d'Integració, una àrea que fins ara depenia de la regidora Lluïsa Rom.

Lluís Abella, nou regidor d'Hisenda, i Lluïsa Rom, de Personal

Per altra banda, Lluís Abella, regidor d'Esports i Festes, gestionarà l'àrea d'Hisenda, compres i contractació; i Lluïsa Rom, regidora de Benestar Social i Família, gestionarà l'àrea de Personal. Cal recordar que Ramon Llobet era regidor d'Hisenda i Personal també s'encarregava de l'àrea de noves tecnologies, que passarà a mans de Dani Milan, regidor de Governació i regidor delegat de l'àrea de serveis interns de l'Ajuntament.

Mercè Dalmau va explicar que ahir mateix havia signat el decret d'Alcaldia de la reestructuració de l'equip de govern i va apuntar que la nova regidora de Salut, Polítiques d'Igualtat i d'Integració "ajudarà a donar un nou impuls a la regidoria fins a finals de mandat". L'alcaldessa també va afalagar els perfils de Lluís Abella i Lluïsa Rom, manifestant que eren els "perfils adequats" per gestionar les àrees d'Hisenda i Personal.

"El Lluís és un regidor que en la seva etapa professional anterior ja s'encarregava de la gestió de temes econòmics. Té dedicació exclusiva i se li ha demanat aquest esforç especial". En aquest sentit, l'alcaldessa va destacar que el consistori reduirà el cost econòmic que té l'equip de govern, ja que Ramon Llobet tenia dedicació exclusiva i la seva substituta ho farà a jornada parcial.

Redistribució de les comissions informatives

Dalmau també va apuntar que en els propers dies s'hauran de redistribuir les comissions informatives. A partir d'ara, desapareix la comissió d'Hisenda i s'incorpora a la d'Esports i Festes. I la comissió de Personal passarà a la comissió de Benestar Social. Per altra banda, neix la comissió de Salut.

L'alcaldessa va aprofitar la compareixença davant els mitjans per agrair la feina que ha fet aquests mesos el regidor Dani Milan, que des del passat mes de juliol, just quan va esclatar el cas Llobet, ha gestionat les àrees d'Hisenda i Personal. "El Dani ha treballat les ordenances fiscals que es presentaran el proper dilluns i passaran dimarts per ple. A més, en el tema de personal, continuarà assistint a les meses de negociació com ha fet fins ara", va manifestar.

Ramon Llobet encara no ha tornat els diners

Per altra banda, l'alcaldessa va apuntar que Ramon Llobet encara no ha tornat els 92.000 euros que va apropiar-se de manera indeguda i ha afirmat que properament hi hauran notícies relacionades amb aquest tema. "Estic convençuda que vaig actuar de forma correcta, contundent i ho tornaria a fer", va assegurar.

Per últim, Mercè Dalmau va fer referència a l'aprovació  de la moció de suport a la consulta del 9N i va destacar que el pacte local de CiU i PP "ha funcionat, funciona i preveig que funcionarà en els propers mesos fins a finals de mandat". L'alcaldessa va explicar que el grup municipal de CiU està al costat del president Artur Mas amb el tema de convocar la consulta del 9N. "Nosaltres el pacte que tenim és a nivell local, no general. Si ens basem en el nivell local no tenim cap problema en reeditar el pacte en un futur però no sabem que passarà els propers mesos a nivell nacional", va manifestar.

Comenta aquest article