Informació general

S'inaugura la nova comissaria de la Policia Local

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau, Josep Poblet i Josep Muñoz van visitar les noves instal·lacions

La Policia Local ja compta amb unes noves dependències. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet– i el regidor de Governació –Dani Milan– van inaugurar la nova comissaria de la Policia Local, que s'ha estrenat després de cinc mesos i mig d'obres. L'acte d'inauguració també va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Camp –Joaquim Calatayud–, de nombroses autoritats i comandaments del Camp de Tarragona dels diferents cossos i forces de seguretat i dels regidors i regidores del consistori.

L'acte es va iniciar amb el protocol·lari tall de cinta per part de Josep Poblet i, a continuació, el cap de la Policia Local –Josep Muñoz– va ensenyar les noves instal·lacions a la comitiva. Després de la visita, la sala de plens va acollir els parlaments de les autoritats. El regidor de Governació va manifestar que amb la remodelació de la comissaria "hem aconseguit millorar el servei d'atenció a la ciutadania i consolidar l'especialització organitzativa. Eren unes obres molt necessàries i era una voluntat de l'equip de govern des de l'inici de mandat". Josep Poblet, per la seva banda, va desitjar un "bon servei" als agents de la Policia Local i l'alcaldessa va cloure els parlaments apuntant: "ara tenim un servei accessible per tothom. Son unes instal·lacions dignes tant pels que hi treballen com per aquells que rebran el servei". Dalmau també va agrair la "paciència" que ha tingut el personal del consistori durant aquests mesos d'obres.

La nova comissaria

Les obres d'ampliació i remodelació de la nova comissaria van començar a principis d'abril i han costat 188.000 euros (IVA inclòs), finançats al 95% pel Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. A la planta baixa de l'Ajuntament, de 192 m2, hi ha la zona d'atenció al públic amb una sala d'espera amb la recepció i dos boxes d’atenció al públic de les unitats d’Atenció Ciutadana (UPAC) i Atenció a la Víctima (XAV). Aquests dos despatxos serviran per atendre els ciutadans, les víctimes de violència de gènere, fer mediacions, recollir denúncies i entrada d’atestats, entres altres. A la mateixa planta també hi ha una zona de gestió administrativa que consta del despatx del cap de la policia, la sala de reunions, dos despatxos de treball interns i la sala de comunicació.

Per altra banda, l'antiga comissaria, de 186 m2 serà d'ús intern pels treballadors i s'han habilitat diversos espais de treball pels agents i els administratius. En aquesta planta hi ha els vestidors, la zona d'armer, la sala de brífing i debrífing, dos despatxos d’àrea, una espai intern de treball pels agents d’atenció a la víctima, una despatx obert per dos agents més, un espai polivalent per unitats específiques, i el menjador i zona de descans dels treballadors. Per últim, el soterrani acollirà l'aparcament pels vehicles policials i les garjoles.

El cap de la Policia Local va destacar que en la nova distribució s'ha tingut en compte el disseny de les entrades i recorreguts, separant clarament l'accés dels ciutadans, la dels agents en l'inici del servei, i l'entrada i sortida dels detinguts. Els cambrilencs accediran per la porta principal del consistori; els agents ho faran per l'actual accés a la policia, i els vehicles i detinguts per l'entrada a l'aparcament soterrani.

Comenta aquest article