Esports

Prop d'una quarantena d'escaquistes disputen el III Torneig d'Escacs Vila de Cambrils

Per Redacció

El torneig d'escacs es va disputar a l'Escola Municipal de Música a causa de la pluja

El passat diumenge tenia lloc el III Torneig d'Escacs Vila de Cambrils, organitzat per la Unió d'Escacs Cambrils. Cap a les deu del matí, hora d'inici de la competició, amb les taules, les cadires i els taulers d'escacs ja instal·lats a un tram del passeig d'Albert va començar a ploure. La pluja va obligar l'organització a fer el trasllat de tot el mobiliari cap a les dependències de l'Escola Municipal de Música. Concretament, les taules es van disposar al llarg d'un passatge de l'edifici que queda cobert, on els escaquistes participants van poder aixoplugar-se de la pluja. Al torneig s'hi van reunir un total de 38 jugadors arribats de diferents poblacions com Reus, Tortosa, l'Hospitalet de l'Infant, La Selva del Camp, Lleida, Vila-seca, Torredembarra, Riudoms, Balaguer, Tarragona, així com una dotzena de jugadors cambrilencs.

Malgrat que les inclemències del temps van endarrerir l'inici del torneig, cal dir que ben aviat, es van posar en marxa totes les partides. Concretament es van fer un total de set rondes, és a dir, cadascun dels jugadors havia de disputar set partides amb jugadors diferents, en una jornada que es va repartir entre el matí i la tarda. En aquesta edició, només es va comptar amb un jugador que destaqués per sobre dels altres en el rànquing. Tot i això, el bon nivell mitjà de la resta dels participants van donar fruit a una interessant lluita en moltes de les partides del torneig.

Els guanyadors del torneig

Així doncs, Pedro Antonio Zurano del Reus Deportiu, mestre de la Federació, amb un ELO de 2404 –a més de 200 del següent jugador del rànquing– va ser el campió indiscutible del torneig. Va guanyar totes les partides a excepció d'una partida que va quedar en taules (empat), a la darrera ronda, i quan ja estava tot decidit. Aquest jugador va sumar un total de 6 punts i mig.

El segon classificat del torneig, amb una molt bona actuació, va ser el jugador de la Unió d'Escacs Cambrils, David Vizcaino, que tot i que estava al setè lloc del rànquing inicial i després de perdre a la segona ronda, va enllaçar una ratxa de cinc victòries seguides i va acabar amb un total de 6 punts. Per altra banda, el premi al millor jugador local –David Vizcaino va ser descartat perquè no es podien acumular premis– va ser per a Joan Costa, que va aconseguir un total de 5 victòries.

Quant a trams d'ELO, del 1850 al 1999, el trofeu va ser per a Jordi Carreté de la Selva del Camp que va sumar 5 punts. El segon tram d'ELO, de 1700 a 1849, se'l va endur un jugador de la categoria sub14, l'Albert Girona de la Selva del Camp amb 4 punts. Com a millor jugador veterà del torneig (més de 65 anys), el triomf va ser per a Ramón Morales del Club de Lleida i també soci del club cambirlenc, que va obtenir 4 punts. Finalment, el premi sub16 va correspondre al jugador Pau Hernández-Villaescusa de l'Escola d'Escacs Salou –resident a Vilafortuny– que va guanyar tres partides.

Cap a les set de la tarda, amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament –Lluís Abella– es va fer l'entrega dels set trofeus als diferents guanyadors i un obsequi gentilesa de la Cooperativa Agrícola a tots els participants.

Comenta aquest article