Àlex Llaveria del Cambrils Club Triatló queda cinquè al Triatló de Catalunya i segon al Triatló de La Pineda

Membres del Cambrils Club Triatló

El passat cap de setmana, el Cambrils Club Triatló es va presentar a dues noves proves, on va destacar l'actuació del cambrilenc Àlex Llaveria. Dissabte 6 de setembre, tenia lloc la 29a edició del Triatló de Catalunya, a la localitat de Banyoles. En la distància olímpica, els 650 triatletes inscrits havien de superar 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de cursa ciclista i 10 quilòmetres de cursa a peu. Per part del Cambrils Club Triatló hi van competir Fernando Vaquero, Luis Javier Sánchez i Àlex Llaveria.

La sortida es donava a les 15:30 hores des del llac de Banyoles, on començaven els 1.500 metres de natació. L'Àlex va sortir de l'aigua en la posició 21 i, tot seguit agafava la bici per recórrer els 40 km, on es situava en un grup perseguidor. Passats els 40 km de ciclisme i deixar la bicicleta, començava el recorregut dels 10 km de cursa a peu per el parc de Banyoles. L'Àlex va fer el millor parcial a peu amb un temps de 35:03 en els 10 km. Llaveria completava la millor carrera d'aquesta temporada a nivell absolut i amb un temps de 2 hores i 4 minuts. El cambrilenc Alex Llaveria quedava en la 5a posició de la classificació general i en la 2a posició de la categoria sub23.

Triatló de La Pineda

L'endemà diumenge, 7 de setembre, diversos socis del Cambrils Club Triatló van participar al Triatló cross de la Pineda platja, en la modalitat esprint, és a dir, 700 metres de natació, 10,5 km de BTT i 4 km de cursa a peu. A les 9 del matí es donava la sortida única des de la platja de la Pineda per recórrer els 700 metres de natació en un recorregut rectangular. L'Àlex Llaveria sortia de l'aigua en la 3a posició i ràpidament encarava la transició per agafar la BTT. Els primers triatletes formaven un grup de cinc competidors, però un d'ells –del CNI Best Fasol– es va desmarcar i ja no va perdre la primera posició. Després de fer una ràpida transició, l'Àlex sortia segon a dos minuts del primer classificat que marxava en solitari per afrontar els darrers 4 quilòmetres de cursa a peu. Llaveria va marcar el millor parcial amb un temps de 13:35 en els 4 km i aconseguia la 2a posició de la classificació general amb un temps total de 48:41, a 20 segons del guanyador Torres i seguit de Javier Rodríguez del Runners Tarragona.

Amb aquest darrer cap de setmana competitiu, l'Àlex Llaveria tanca la temporada de triatló i duatló aconseguint 13 podis com a sub23 al circuit català de duatló i triatló posicionat-se en totes les competicions entre el top-10 de cada competició, així com un 4t lloc absolut al campionat de Catalunya de duatló i un 5è lloc absolut al triatló de Catalunya.