Cultura

L’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils inaugura el nou curs d'activitats

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Jordi López Vilar, Carmen Quintana, Jordi Tous, Mercè Dalmau, Francesc Garriga i Gerard Martí

L’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils va inaugurar oficialment el curs 2014-2015, ahir al vespre al Museu del Molí de les Tres Eres. L’acte, inclòs a la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el vicerector de la URV, Jordi Tous; el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga, i la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana. Les activitats i les matèries a tractar en aquests primers mesos de curs són ben diverses i engloben el cinema, la recerca, l’agricultura, la història, l’arquitectura, la conservació, l’arqueologia i l’etnologia.

Inauguració de l'exposició
A la URV... fem recerca!

Aquest curs 2014-2015 és el vuitè curs consecutiu que la URV, programa activitats a Cambrils a través de l’Antena del Coneixement local, coordinada des del curs passat pel Museu d’Història de Cambrils. Aquest nou curs s’obria, ahir, amb l’exposició A la URV... fem recerca!, una mostra itinerant que pretén apropar l'activitat dels centres i grups de recerca de la Universitat i del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) a tota la ciutadania. L'exposició conté una vintena de fotografies que van participar al V Concurs de fotografia digital Fem Recerca. La fotografia guanyadora porta per títol "Eureka!" –obra de Isabella Riccó, Elisa Alegre i Ana Carrillo– i capta la relació de l'estudiant de la universitat amb el coneixement que ofereixen els llibres. A banda, també es van triar cinc accèssits que plasmen diferents àmbits del món de la ciència i la tecnologia.

Conferència inaugural sobre
Arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona (segles III-I a.C.)

Un dels grups de recerca de la Universitat i del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) és l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), on es troba investigant l’arqueòleg Jordi López Vilar. Va ser precisament ell qui, ahir, va pronunciar la conferència inaugural del curs titulada Arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona (segles III-I a.C.), dedicada a l'aportació de l'arqueologia al coneixement dels esdeveniments bèl·lics que van tenir lloc a les comarques de Tarragona. Va ser la primera de les activitats –totes de caràcter gratuït– d’una programació quadrimestral que es perllongarà fins el mes de desembre per diferents espais culturals.

Jordi López Vilar va oferir una conferència sobre l'arqueologia de guerra al Camp de Tarragona

Al Museu del Molí de les Tres Eres es va inaugurar l'exposició A la URV... fem recerca!

Comenta aquest article