Societat

L'Ajuntament homenatja a les cambrilenques que duen el nom de Camí

Per Berta Ruiz

Les Camí que van assistir a la recepció, diumenge al migdia a l'Ajuntament, amb l'alcaldessa i els regidors

Aquest passat diumenge al migdia, a la Casa de la Vila, es va fer la tradicional recepció a les Maria del Camí amb motiu de la seva onomàstica, com cada any per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Per començar l’acte, al vestíbul de l’Ajuntament es va fer la tradicional fotografia de família i tot seguit, les homenatjades i els seus familiars van entrar a la sala de plens, on van ser rebuts per l’alcaldessa –Mercè Dalmau– i per alguns regidors del consistori cambrilencs. Hi van ser presents Carme Cros, Dani Milan, Lluís Abella, David Chatelain, Francesc Garriga, Antonio Laguna, Cinta Ballesté i Santi Gámez.

L’alcaldessa –Mercè Dalmau– va adreçar unes paraules als presents on va destacar l’emotivitat i la tradició d’aquest acte. Va dir que ‘Camí’ és un nom que té molt de sentit dins de la tradició cambrilenca i que totes les dones que el duen donen continuïtat a un llegat que es manté generació rere generació. Dalmau va explicar que d’ençà de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Camí al segle XII, aquesta ha estat la patrona de tots els cambrilencs, de vileros i de mariners. També va comentar que actualment viuen a Cambrils un total de 42 dones que porten el nom de Camí, la més petita té 2 anys i la de major edat en té 92 anys.

22 homenatjades

Tot seguit, les homenatjades van rebre un petit obsequi de mans de l’alcaldessa i dels diferents membres de la corporació municipal. Les 22 dones presents a la recepció van ser: Camí Pozo Strens, Camí Toda Poyo, Camí Panicello Castillo, Maria del Camí Vallès Berenguer, Camí Cruz Caballé, Maria del Camí Recasens Vernet, Maria del Camí Bas Cabré, Maria del Camí Capafons Figuerola, Maria del Camino Fortuny Albi, Maria del Camí Franch Gené, Maria Camí Gibert Garriga, Maria del Camí Margalef Brull, Maria del Camí Martí Badia, Maria del Camí Mas Barrabeig, Maria del Camí Mendoza Merce, Maria del Camí Palomares González, Maria del Camí Prats Recasens, Maria del Camí Primé Vidiella, Maria del Camí Rom Ortoneda, Maria del Camí Serra Vidiella, Maria del Camí Vernet Bas i Camí Callejas Medina.

Comenta aquest article