Societat

Toni Albà i els seus personatges enceten els actes festius de la Festa Major

Per Marcel Blàzquez
La Farnaca i la Galera han conduït dues comitives cap a la plaça de l'Ajuntament on els elements festius han actuat en el preludi del pregó de la Festa Major, a càrrec del còmic Toni Albà, que ha tret multitud de personatges dels que habitualment interpreta als programes "Polònia" i "Crackòvia" de TV3.

A més de la Farnaca i la Galera, dos elements de foc del seguici cambrilenc, s'ha pogut veure una formació de quatre pilars del Ball de Valencians, l'actuació del Ball de Bastons, els gegants Pere i Camí, un 3 de 6 amb pilar dels Xiquets de Cambrils i, finalment, la contundent percussió dels Cops de Cap.

El pregoner, Toni Albà, ha començat el seu pregó recordant que, casualment, la seva primera actuació professional va ser a Cambrils feia 34 anys i per això li feia especial il·lusió ser el pregoner. Després ha començat a desplegar de manera virtuosa una infinitat de registres per interpretar una considerable quantitat de personatges que han anat presentant els diferents actes de la Festa Major. De la mà de Xavier Trias, Francisco Maruhenda, Jordi Pujol, Mourinho, José M. Aznar, Mariano Rajoy, Josep Lluís Carod-Rovira, Eduard Punset,  Joan Carles I o del papa Benet XVI, entre altres, hem anat coneixent el programa dels propers dies de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Un pregó carregat d'humor i on no han faltat referències sarcàstiques, sobretot a l'actualitat política catalana.

El propi Toni Albà i l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, han encès la tronada i han brindat amb el desig d'una bona Festa Major amb cava que també s'ha servit al públic que no ha volgut perdre's aquest acte de punt d'inici de la festa i que ha acabat amb un concert de "La Colònia".


Comenta aquest article