Informació general

Dani Milan: "Fer una RLT suposa un augment dels sous dels treballadors"

Per Cristina Sierra

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

El regidor de Governació i regidor de l'àrea de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Cambrils–Dani Milan– ha manifestat a revistacambrils.cat que adoptar una Relació de Llocs de Treball suposa "un augment dels sous dels treballadors municipals". Segons ha explicat el regidor, "aquest instrument suposa augmentar el capítol 1 i no ho veiem clar, ja que això voldria dir que s'haurien de retallar serveis o incrementar els impostos i no volem".

Dani Milan ha apuntat que el Pla d'Igualtat preveu que s'impulsi en un futur una RLT i que fa uns anys el ple va aprovar una modificació del text de l'instrument tècnic. "No som un ajuntament de pujar sous i si ara adoptem la RLT suposa que en els casos que els llocs de treball estiguin poc remunerats no es pugui baixar el sou. Amb els diners dels contribuents volem ser prudents", ha puntualitzat.

"Si ells entenen que no tenim la voluntat de negociar que ho demostrin, però existeix la documentació de les reunions"

El regidor també s'ha pronunciat sobre les declaracions que va fer ahir Eufrasio Rodríguez (UGT) sobre la manca de voluntat negociadora per part de l'equip de govern. "Hem fet moltes reunions, moltíssimes. Si ells entenen que no hem tingut la voluntat de negociar que ho demostrin, però nosaltres estem tranquils perquè existeix la documentació de les reunions", ha apuntat. Milan ha desmentit que l'equip de govern no hagi acceptat cap proposta per part dels representants dels treballadors i ha recordat que si volen les actes de les meses de negociació o dels plens se'ls hi pot passar sense cap problema.

Sobre la persecució cap als representants dels treballadors que formen part de la UGT, el regidor ha negat rotundament que hi hagi un "assetjament i una persecució" per part de l'equip de govern. "Si ells consideren que els estem assetjant que ho denunciïn però no és veritat. Del Comitè d'empresa hi ha gent que no és de la UGT i se'ls pot pregunta a veure si els hi estem donant un tracte de favor". El regidor ha volgut recordar que en els propers mesos hi ha eleccions sindicals i que aquesta denúncia podria anar lligada amb aquest fet. A més, ha negat que l'equip de govern estigui fent una llista sindical amb treballadors afins.

"Prudència" amb les sentències judicials

Per altra banda, sobre la sentència judicial que obligava a l'Ajuntament de Cambrils a readmetre els cinc treballadors interins acomiadats l'any 2013, el regidor ha fet un repàs cronològic dels fets. "Dels 11 laborals interins que es van acomiadar, tres treballadors van acceptar l'acomiadament i 8 van recórrer la decisió. D'aquests, el jutge va desestimar tres casos i va donar la raó al consistori i els altres cinc treballadors són els que havíem de readmetre. Vam començar el període de negociacions i vam acceptar les condicions que van demanar els representants, però, per raons que desconeixem, dos dels cinc treballadors no van voler acceptar l'acord", ha explicat Milan.

En aquests moments, el consistori està a l'espera d'obrir el període de negociació amb aquests dos treballadors. "Nosaltres volem ser prudents amb les sentències judicials i som conscients que les places estan amortitzades i no podem ampliar la plantilla. Som conscients de la possibilitat de readmetre'ls però no hem dit que els faríem fora el dia després. De moment, esperem la resolució de la sentència", ha afirmat el regidor.

Comenta aquest article