Esports

Queixes del CFS Laguna per les mancances de la carpa esportiva com a pista d'entrenament

Per Berta Ruiz

Carpa de la zona esportiva, ahir a la tarda

El CFS Laguna ha fet arribar a revistacambrils.cat la seva queixa per l’adequació de la carpa de la zona esportiva com a pista d’entrenament. Segons el club de futbol sala, la pista no té les mides reglamentàries, té unes columnes de ferro a menys d’un pam de la banda, és a dir, no té les distàncies de protecció lateral adequades, no té vestidors on dutxar-se després dels entrenaments, l’espai no es neteja i és molt incòmode per a entrenar.
Tal com ha explicat el coordinador del club –Pedro Bueno–, “van fer la carpa per a festes i esdeveniments, però com que tampoc els hi servia per això perquè no ho van condicionar en el seu dia, ara ho han arreglat per fer entrenaments perquè no estigui tancat. Enguany, el nostre equip cadet ha assolit l’ascens a la Divisió d’Honor –la màxima categoria estatal– i que hagin d’entrenar en aquest espai no és massa normal. I per què? Per la mala gestió dels espais esportius, perquè sembla que alguns clubs del municipi no mereixen un tracte equitatiu respecte d'altres”.

"Al final els únics que sortim perjudicats som nosaltres i també el CFS Mediterrani"

Per aquesta propera temporada, el CFS Laguna comptarà amb una desena d’equips: un prebenjamí, dos benjamins, dos alevins, un infantil, un cadet a la Divisió d’Honor, dos juvenils i un equip sènior a la Segona Catalana. A la carpa de la zona esportiva, segons Bueno, hi entrenen des de l’equip prebenjamí fins al juvenil B, excepte el juvenil A i el sènior. L’horari d’entrenaments a la carpa és el dijous de les 18.30 a les 21.30 hores. D’altra banda, els equips del club entrenen al Palau Municipal d’Esports els dilluns de 17 a 21 hores, els dimarts de les 17 a les 18 hores –dia d’entrenament dels més petits– i els dijous de les 22 a les 23 hores. Segons ha dit Pedro Bueno, “la carpa és un espai que utilitzen per descongestionar el pavelló, però al club de bàsquet no els envien enlloc perquè allí no hi ha cistelles o el club d’hoquei tampoc pot sortir del pavelló. Al final els únics que sortim perjudicats som nosaltres i també el CFS Mediterrani, l’altre club de futbol sala. A més, quant als horaris de pavelló sembla que alguns clubs els tenen allà perennes que no es mouen d’allà. Necessitem més hores. De fet, l’equip sènior sempre entrena al pavelló –hem de treure una hora d’entrenament dels nens–, perquè a la carpa no pot entrenar per seguretat”.

Segons Esports, la carpa és un lloc d'entrenament complementari

Per la seva part, des de la regidoria d'Esports han confirmat a revistacambrils.cat que no els hi consta cap queixa formal presentada pel CFS Laguna sobre aquesta instal·lació. Els passats 27 i 28 d'agost es va reunir als responsables dels diferents clubs que s'entrenen tant al Palau Municipal d'Esports i als camps municipals de futbol i tothom va mostrar-se d'acord amb els horaris i els espais d'entrenament. Des d'Esports expliquen que la carpa de la zona esportiva es va condicionar com a lloc complementari per entrenar, per descongestionar el pavelló i per evitar que alguns esportistes entrenessin a la intempèrie. La carpa, segons Esports, no compta, evidentment amb les mateixes condicions que té el Palau Municipal d'Esports, però sí està en bones condicions, malgrat no pugui tenir les mides reglamentàries de joc. Quant als vestidors i dutxes, els esportistes poden fer ús dels del camp de futbol que estan situats a poca distància. D'altra banda han confirmat que en els propers dies s'instal·laran nous elements de protecció a la carpa per garantir la seguretat.
A banda del CFS Laguna, els altres dos clubs que entrenen a la carpa són el CFS Mediterrani i el Club Handbol Cambrils i, segons Esports, cap ha posat cap problema.

Èxits esportius

D'altra banda, a nivell esportiu cal destacar doncs, l’ascens de l’equip cadet del club a la Divisió d’Honor, la categoria més alta de qualsevol altre equip de la demarcació. L’equip del CFS Laguna s’enfrontarà a l’elit del futbol sala com el FC Barcelona, el Marfil Santa Coloma o el Manresa, entre d’altres. D'altres èxits d'enguany han estat el campionat de lliga assolit per l'equip prebenjamí, així com la Copa Tarragona guanyada per l'equip cadet.

Comenta aquest article