Societat

El parc del Pescador, escenari del 34è Aplec de la Sardana de Cambrils

Per Berta Ruiz

L'Aplec de la Sardana va reunir més de 300 sardanistes

Aquest passat dissabte, el parc del Pescador acollia el 34è Aplec de la Sardana, organitzat pels Amics de la Sardana de Cambrils. Aquesta era la setzena edició impulsada per l’associació sardanista cambrilenca d’ençà de la seva fundació, l’any 1998. Així doncs, com cada any a finals d’agost, Cambrils va ser el punt de trobada de nombrosos sardanistes arribats des de diferents punts de Catalunya com Lleida, Girona, Tarragona, Alguaire, Valls, el Morell i fins i tot de Perpinyà.

I Concurs de colles lliures

L’Aplec va iniciar-se a dos quarts de set de la tarda i, en aquesta ocasió, el repertori musical va ser interpretat per la Cobla Reus Jove i la Cobla La Flama de Farners. Els balladors van anar formant diferents rotllanes al voltant de l’escenari del parc. A més, abans de tancar la primera part de l'Aplec es va organitzar, per primera vegada, el I Concurs de colles lliures, format per grups d'entre 10 i 12 balladors com a màxim. Cal destacar que des les nou colles assistents a la trobada, vuit van prendre part al concurs. La peça triada per al concurs va ser La Font vella de Francesc Mas Ros. Finalment, la primera posició del concurs va ser per a un grup d'Alguaire, en segon lloc va quedar la colla Mailets d'Alguaire i en tercer lloc, la colla Tot Dansa de Tarragona. Els cambrilencs Tots de Casa van assolir la cinquena posició. El jurat va estar format per l'actual president dels Amics de la Sardana de Cambrils –Francesc Jansà– i l'antic president –Josep Balaguer–, Robert Miralles, Hilari Sanahuja i una professora de sardanes de Reus, Teresa Vives. Els primers classificats van obtenir un diploma i una bossa de productes promocionals de Turisme de Cambrils, una ampolla d'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i d'altres records, mentre que la resta de participants també van endur-se la bossa d'obsequis.

Sopar de germanor amb unes 300 persones

A la mitja part va tenir lloc el sopar de germanor, amb unes 300 persones. Com en els darrers anys, els comensals van portar-se el seu menjar i van gaudir-ne a la fresca a les taules i cadires instal·lades al parc. Durant l'àpat es va posar música d'ambiental d'havaneres i després una mica de música en català per ballar una estona. Després del sopar, l'Aplec va seguir fins després de la una de la matinada amb les darreres sardanes.

Comenta aquest article