Cultura

Es presenta la primera edició de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

Per Cristina Sierra

Gemma Massagué i Francesc Garriga van presentar la nova iniciativa cultural, el passat divendres

El passat divendres al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– van presentar la primera edició de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic. Garriga va explicar que des de Cultura es volia impulsar una nova iniciativa que barregés l'art amb la gastronomia, un dels principals atractius turístics de Cambrils. "La idea és que es presentin obres que tinguin la gastronomia com a objectiu. L'artista pot presentar des d'una fotografia fins a una pintura", va apuntar.

El mateix dia de la presentació de la Biennal d'Art es van publicar les bases reguladores, que es poden consultar en el següent enllaç. A més, ja s'ha obert el termini a tots els artistes, nacionals i internacionals, per participar a la convocatòria, que es tancarà el 20 d'octubre. El premi serà de 6.000 euros i un accèssit de 1.000 euros. Les obres seran seleccionades per un jurat format per cinc professionals vinculats al món de l'art i s'exposaran, del 29 de novembre al 16 de gener, en diferents sales municipals, com la sala Àgora o el centre Les Basses.

Activitats paral·leles

Per altra banda, el regidor de Cultura va apuntar que cap a finals de novembre, coincidint amb la inauguració de l'exposició de les obres finalistes, es faran diferents activitats relacionades amb la gastronomia: conferències, projeccions de cinema, representacions teatrals...També cal destacar que els restaurants cambrilencs hi participaran amb l'elaboració de plats dedicats a la mostra. "Volem que sigui una setmana d'alta densitat cultural i gastronòmica", va manifestar Garriga. Més endavant es
presentarà el programa amb tots els actes previstos.

La primera Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic compta amb un pressupost inicial de 10.000 euros però el regidor va apuntar que segurament es necessitaran més diners. Per aquest motiu, des de la regidoria s'estan buscant diferents patrocinadors i, de moment, ja compten amb el recolzament de Repsol. Cal dir que la primera Biennal d'Art Contemporani ha comptat amb la col·laboració de diferents regidories del consistori, com Turisme o Festes.

Comenta aquest article