Cultura

Nou èxit de la Nit d’artistes de Cambrils en la seva tretzena edició

Per Jordi Moreno

Actuació de Carla Gibert amb The Puppets Band, el passat dissabte a la nit

L’auditori del parc del Pinaret va acollir, aquest passat dissabte a les deu del vespre, la tretzena edició de la Nit d’Artistes de Cambrils. Van ser prop de quatre hores ininterrompudes de música, teatre, ball i màgia que van engrescar a un públic molt nombrós i fidel a aquesta cita. Enguany, el temps va respectar les divuit actuacions programades, amb una temperatura agradable i amb l’absència del molest vent de l’any passat.

Primera part

La vetllada va començar amb l’aparició a dalt de l’escenari del popular Palomino, interpretat per Marc Gibert. En un primer moment, tot feia pensar que enguany seria el nou presentador en substitució del popular monologuista de la NAC, Pere Martí. Per sort, va aconseguir deslliurar-se del segrest del Palomino i recuperar el control de l’espectacle amb la introducció d’un monòleg sobre el món de les xarxes socials i com aquestes tenen pendents i esclavitzats als seus usuaris. A continuació, el grup de Hip-Hop del Centre de Dansa Cambrils ‘Rocking Ladies’ va executar la peça Flawless i més tard a la segona part, Bullying, denunciant amb la dansa el que suposa ser objecte de l’assetjament escolar. Les ballarines van despertar grans aplaudiments entre el públic per la seva bona posada en escena amb moviments enèrgics ben sincronitzats tot demostrant la seva gran entrega a aquesta disciplina de dansa i deixant-ho tot sobre l’escenari. Després va ser el torn de l’Aula de Teatre del Casal de la Gent Gran de Cambrils amb un sketch humorístic molt divertit sobre el comportament de les persones en una discoteca dels anys 70. Els personatges van sortir a peu pla alternant l’actuació entre l’escenari i el pati de butaques. El públic va riure de valent i sovint va haver d’interactuar amb els artistes, arrencant al final grans aplaudiments per l’originalitat de l’actuació i la gràcia en que l’obra ‘Ambients’ va ser executada. Després de l’humor va ser el torn de la màgia amb el Mag Narcís i els seus trucs de cartes, convidat d’última hora, va demostrar gran agilitat mental amb diverses jocs i trucs on el públic tornà a ser-ne partícip. L’Alejandra i la Natalia amb guitarra i veu respectivament interpretaren íntimament i amb delicadesa la seva cançó Say something. Per acabar la primera part, les ‘Exotic Drums’, grup de dansa de fusió ètnica, executaren sobre l’escenari diversos balls de caire ancestral acabant la seva actuació amb un excel·lent i ben executat ball del ventre que tornar a arrencar grans aplaudiments entre el públic assistent.

Segona part

Després del descans, el Palomino i les seves orelles gegants van tornar a sortir a l’escenari. Amb l’ajuda d’una pissarra i molt humor, aquest personatge interpretat per Marc Gibert, va intentar preparar al públic per a les properes eleccions municipals deixant anar algunes ‘xinades’ sonades de rabiosa actualitat municipal fent riure al públic constantment. Després de les Rocking Ladies fou el torn de la jove i veterana cantant al NAC, la Carla Gibert, aquest cop acompanyada pels membres de ‘The Puppets Band’. Amb la senzillesa que la caracteritza va interpretar amb gran perfecció diverses peces pop aixecant també grans aplaudiments entre públic que volia sentir-la de nou malgrat que el format d’aquest certamen hagués de donar cabuda a més artistes. El monologuista ‘Oriol Avui Fa Sol’ cronòmetre en mà va parlar sobre les vies de comunicació i els pobres conductors que les pateixen acabant la seva actuació amb una cançó dedicada a Cambrils, definint-lo com a poble o ciutat ‘molón’ on s’hi poden viure moltes experiències. I per acabar la segona part, les ‘Dendaras BellyDance’ executaren un bell espectacle de dansa oriental i de fusió on els colors dels seus vestits, les dagues sobre el cap, i la dansa del ventre en foren especials protagonistes.

Tercera part

Després de la dansa fou el torn de ‘El artiste’, músic, actor i monologuista, tres en un. Arrencant amb una falsa timidesa, l’artistre va anar creixent sobre l’escenari guanyant-se la simpatia del públic i demostrant una gran versatilitat sobre l’escenari. Després de les Rocking Ladies va ser el torn de la maga ‘Melanie’, que aixecà els ànims del públic, malgrat ja ser ben entrada la matinada, amb bons trucs i una divertida dialèctica. En el procés de recerca infructuosa d’un billet de 10 euros va ser capaç de fer menjar a un voluntari del públic dos plàtans sencers, acabant apareixent el bitllet dins una llimona. L’ultima actuació fou a càrrec de Joan Reverté i l’espectacle de titelles per adults ‘Me llaman Perla preciosa’. També cal destacar les actuacions que van fer la banda de la NAC durant tot l’espectacle sent fil conductor entre les diverses actuacions que es van anar succeint durant la nit d’artistes amateurs per excel·lència de Cambrils.

Comenta aquest article