Informació general

L'Ajuntament demanarà que es modifiquin els aparcaments al voltant de la nova via fèrria

Per Lluís Rovira i Barenys

Viaducte on hi ha d'anar ubicada la nova estació del tren, ahir a la tarda

L'Ajuntament de Cambrils està enllestint les al·legacions que té previst presentar davant l'anunci d'expropiació forçosa als terrenys per on passa la plataforma de la nova via fèrria, que va fer públic el Ministeri de Foment a través de la publicació al BOE del passat 4 d'agost. En aquest document oficial, el Ministeri va informar públicament de la tramitació de l'expedient d'expropiació forçosa corresponent a les obres d'ADIF-Alta Velocitat que es fan al viaducte on hi haurà la nova estació i que correspon a la zona compresa entre la riera d'Alforja i el polígon Belianes. Curiosament el BOE parla de "Corredor Mediterráneo Línea de Alta Velocidad Madrid-Barcelona-frontera francesa", és a dir, un tram del corredor mediterrani que té un dels seus extrems a Madrid.

Modificació dels aparcaments i de l'accés a la galeria de tir

Una bona part dels terrenys expropiats són de titularitat municipal. Segons va explicar el regidor de Planificació de Ciutat, Francesc Garriga, a revistacambrils.cat, "demanarem, en les al·legacions, que els aparcaments que estan previstos a la zona siguin més coherents. També demanem una modificació per l'accés a la galeria de tir olímpic i que es contempli la ubicació de l'estació d'autobusos a la part de sota del viaducte. En aquest tema estem treballant conjuntament amb la Generalitat de cara a que s'habiliti un espai per a la venda de tiquets d'autobús dins la mateixa estació del tren". Pel que fa a la futura estació del tren, el regidor afirma que tindrà entre 700 i 800 m2 de superfície.
Les al·legacions es poden presentar fins el proper 23 d'agost. D'altra banda, el proper 18 de setembre, tots els propietaris de les finques afectades estan citats a les dependències municipals per aixecar les actes d'ocupació prèvia amb els representants ministerials.

Col·locació de bigues i rails


El regidor de Planificació de la Ciutat qualifica de bo el ritme de les obres del nou traçat ferroviari i confia que a finals del 2015 la nova via fèrria ja sigui operativa. En aquest sentit, en aquestes darreres setmanes s'ha enllestit una bona part de l'estructura del viaducte i s'ha treballat en la base del que serà l'ascensor d'accés a l'estació. Queda pendent la col·locació de bigues a la zona de la carretera de Montbrió, bigues que estan dipositades als terrenys de l'antiga gravera del Domingo.
En aquest mateix sentit, fa un parell de setmanes es col·locaven els rails a la zona del terme municipal de Vinyols i els Arcs corresponent al Mas de la Mata, darrera de la Casa Sant Josep.

La setmana passada s'estaven col·locant els rails de la via fèrria al terme municipal de Vinyols i els Arcs, darrera la Casa Sant Josep

Comenta aquest article