Informació general

Disminueix la venda ambulant il·legal a la zona del port

Per Cristina Sierra

Venda ambulant il·legal a la plaça de l'església de Sant Pere

El regidor de Governació –Dani Milan– va assegurar, durant el ple ordinari celebrat la setmana passada, que la venda ambulant il·legal a la façana marítima ha disminuït. El grup del Nou Moviment Ciutadà va aprofitar el darrer punt de l'ordre del dia per a preguntar quins dispositius s'estaven duent a terme per aconseguir un control "més efectiu" de la venda ambulant il·legal i quin balanç es feia en plena temporada turística.

Venedors ambulants més violents

Dani Milan va recordar que aquesta temporada s'han incorporat vuit agents interins a la plantilla de la Policia Local per reforçar la vigilància al carrer dels venedors i també s'ha potenciat les unitats motoritzades i de paisà per fer un major control. Milan va apuntar que s'està treballant coordinadament amb altres cossos policials, sobretot amb els Mossos d'Esquadra, per fer front a la venda il·legal. El regidor va destacar que continuen amb les campanyes informatives i les mesures de sensibilització al comprador i, com a novetat, s'han fet campanyes formatives a les escoles per a conscienciar els estudiants de la problemàtica i la irregularitat que comporta el top manta.

Pel que al balanç, Milan va avançar que era aviat per poder valorar la situació però va apuntar que enguany s'havia constatat que hi havia una disminució "significativa" de venedors ambulants il·legals. "El nombre d'episodis ha disminuït tot i que els pocs que tenim es caracteritzen per la violència dels manters. El que és la zona de la façana marítima hem aconseguit que hi hagi una presència mínima de venedors", va afirmar.

Les proves psicosocials diuen que l'equip de govern ha de millorar la comunicació amb els agents de la Policia Local

Per altra banda, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va preguntar per els resultats de les proves psicosocials que s'han fet als agents de la Policia Local i als treballadors municipals. Dani Milan va respondre que aquestes proves s'han fet en dos fases: primer les proves als policies i, en una segona fase, als treballadors municipals. Tal com va apuntar el regidor, ara s'ha completat la primera fase i els resultats han assenyalat que l'equip de govern ha de millorar la comunicació amb els agents de la Policia Local.

Milan també va explicar que s'han de fer cursos de formació per a comandaments intermitjos. "Estem treballant amb la junta de personal per tirar endavant un reglament de formació", va afirmar. A més, també es millorarà la formació en el tema d'autogestió del temps.

Comenta aquest article