Informació general

Mercè Dalmau assegura que el govern fa "tot el possible perquè les 'boat parties' no afectin la imatge de Cambrils"

Per Cristina Sierra

Imatge d'un dels camatarans embarcat a les Escales Reials, amb els grups de comiats de solter a bord

L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va assegurar, durant el ple ordinari del passat dimarts, que l'equip de govern està molt pendent de com les anomenades "boat parties" estan afectant la imatge de Cambrils. En el torn de precs i preguntes, el grup del Nou Moviment Ciutadà va preguntar per la resposta que el govern ha donat a les reiterades queixes dels veïns del port sobre la presència dels grups de persones que participen en aquestes festes i que passegen per la zona fent escàndol.

Dalmau va explicar que des de l'Ajuntament només es pot controlar que aquestes persones compleixin la normativa municipal. "Els catamarans estan a les Escales Reials i aquest part correspon a Ports de la Generalitat. Nosaltres no podem fer res si les passegen en vaixells, però el que sí que pot fer la Policia Local és controlar que els grups no incompleixin la normativa, com per exemple, si es passegen sense samarreta pel port. En casos com aquest sí que els podem multar", va apuntar.

Queixes a Ports de la Generalitat

Segons va manifestar l'alcaldessa, l'any passat el consistori ja va denunciar a Ports de la Generalitat aquells aspectes que estan perjudicant la imatge del municipi. Per una banda, es van detectar problemes amb la brutícia que generaven els catamarans i Ports va obrir un expedient a l'empresa que comercialitza aquestes excursions. Segons va manifestar Dalmau, arran d'aquesta denúncia els catamarans han contractat el seu propi servei de neteja. Per altra banda, el consistori es va queixar de la música alta dels catamarans en el moment de desembarcar a les Escales Reials. "Els catamarans, dins del port, només poden embarcar i desembarcar. Des de Ports se'ls va recordar que no poden posar la música quan desembarquen", va apuntar.

Dalmau també va explicar que ara s'ha detectat que els catamarans comencen a fer barbacoes quan estan al port i també s'ha notificat a Ports perquè obri un expedient informatiu a l'empresa encarregada de les "boat parties". "Fem tot el possible, quan detectem que hi ha un problema ho denunciem. És un tema que ens preocupa molt i estem en contacte amb Ports. Hi estem molt a sobre perquè no volem que aquestes festes afectin la imatge de Cambrils", va manifestar.

Comenta aquest article