Cultura

Ramón García Mateos presenta el seu primer llibre en prosa, “Memoria [amarga] de mi”

Per Josep Maria Ferrando



La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir per la presentació del llibre de Ramón García Mateos
El professor, poeta i regidor cambrilenc Ramón García Mateos va presentar ahir al vespre al Centre Cultural el seu nou treball literari “Memoria [amarga] de mi”. La sala d’actes es va quedar petita davant del nombrós públic de totes les edats que el va voler acompanyar.

Per Ramón García Mateos aquest  “és un llibre de reflexions, d'anotacions, d'homenatges, on bàsicament l'amistat per una banda, i la literatura per l'altra, són les referències fonamentals del llibre”. A més és la primera vegada que en la seva dilatada obra literària Ramón García Mateos escriu en prosa, “a mi em fa especial il·lusió, perquè és dins de l'àmbit creatiu la meva primera incursió en la prosa, és una experiència nova”. El títol del llibre pertany a un fragment d’una quarteta del Tenorio, especialment emotiva per a l’autor, “vaig decidir utilitzar amarga per dir que hi ha amargura, però no tanta. D'alguna manera jo crec que la memòria, si és lúcida, és amarga, però no és un llibre especialment dur”.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de companys literaris i de professió de Ramón García Mateos: José Antonio Corella (catedràtic i professor de l'IES Cambrils), José Luís Jiménez (component de Goliardos i professor de l'IES Cambrils), el poeta Juan López-Carrillo i l’editor del llibre i presentador de l’acte, Manuel Rivera, responsable de Silva Editorial. Tots van parlar de la seva relació amb Ramón García Mateos i van donar la seva visió particular del nou treball literari. Ramón García Mateos va dir a l’entrevista prèvia que ja té acabat un nou llibre de poemes.

Comenta aquest article