Informació general

Les oficines de Correus podrien iniciar una vaga, passat l'estiu

Per Cristina Sierra

Oficina de Correus de Cambrils

Les oficines de Correus de Catalunya i de l'Estat Espanyol podrien iniciar una vaga, passat l'estiu, arran dels impagaments per part del govern estatal. El secretari provincial de la secció sindical de Correus a Tarragona –Ramon Romeu– ha explicat a revistacambrils.cat que Correus està pendent de rebre una subvenció del govern estatal de l'any 2008. "L'Estat ens deu 1.014 milions d'euros, sense aquests diners no podem fer les inversions que requereix el servei públic i molt ens temem que haurem de convocar una vaga o fer un possible ERO", ha apuntat

Denúncia de la CEOE Europa

Romeu ha manifestat que si no han rebut la subvenció encara és perquè la CEOE –Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials– els ha denunciat. "La CEOE defensa que el govern ens subvenciona amb 3.800 milions d'euros l'any però aquests diners es destinen al servei rural. Nosaltres som un servei bàsic i necessari. Em sembla molt injust aquest atac perquè per culpa d'aquesta denúncia estem retallant d'on podem per garantir el servei", ha afirmat.

Segons el secretari provincial, una de les causes de la denúncia seria les pressions de les multinacionals logístiques i de paqueteria i els fons d'inversió per "acabar" amb el servei públic. "Ni el govern actual ni l'anterior han defensat mai el correu públic. El CEOE vol muntar un oligopoli amb la part rentable del negoci i és injust perquè cada dia 55.000 treballadors donem servei a milers de ciutadans. El servei ha minvat molt i hi ha oficines que s'han vist obligades a reduir horaris d'atenció al client", ha lamentat.

Conveni aturat

Després de l'estiu, si no s'ha rebut la subvenció pendent, els representants sindicals dels treballadors mantindran reunions amb l'empresa per intentar trobar una solució al problema. A més, s'ha de renovar el conveni amb els treballadors, que fa mes de mig any que està paralitzat. "A la tardor iniciarem un gran conflicte laboral i social amb mobilitzacions fins al 2015 amb manifestacions, vagues i tancaments. Si el coixí econòmic va baixant ens veurem obligats a fer un ERE i no hi estem disposats perquè sabem que estem parlant d'un servei necessari", ha apuntat.

Comenta aquest article