Informació general

El regidor Ramon Llobet és destituït per una presumpta apropiació indeguda de més de 92.000 euros

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de Ramon Llobet

El regidor d'Hisenda i Personal de l'Ajuntament –Ramon Llobet– ha estat destituït de tots els seus càrrecs per una presumpta apropiació indeguda de més de 92.000 euros i ha estat denunciat al jutjat de Reus per aquests fets. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– compareixia en roda de premsa, passades les cinc de la tarda, per fer pública aquesta decisió. Segons manifestava Dalmau: "us comunico que fa escassament una hora he signat el decret de destitució del senyor Ramon Llobet com a regidor d’Hisenda de l’Ajuntament i tercer tinent d’alcalde per la detecció de pagaments irregulars fets des de l’Epel Ingesòl per un valor de 92.000 euros aproximadament a dos comptes corrents de dues entitats bancàries diferents. Els fets han succeït entre l’1 de desembre de 2013 i el 6 de juny de 2014, període en el qual no hi havia gerent a la societat municipal i, el regidor com a vicepresident assumia aquesta responsabilitat. En aquest període s’han detectat diferents transferències a un compte per valor d’uns 80.000 euros i a un altre per valor de 12.500 euros, per tant més de 92.000 euros. El mètode que s’utilitzava era camuflar aquestes transferències com a pagaments a proveïdors o el pagament de nòmines a alguns treballadors, però sempre posant algun d’aquests dos números de compte que, presumptament, corresponen al senyor Llobet".

"Ramon Llobet va reconèixer haver causat aquest desviament de diners"

L'alcaldessa ha apuntat que els fets es van detectar aquest passat dimecres i es van iniciar unes diligències informatives de caràcter reservat per recopil·lar la informació necessària per aclarir els fets succeïts. En aquest expedient es va convocar a Ramon Llobet davant del secretari municipal, el tresorer i la gerència de l’Epel Ingesòl per informar de les irregularitats. Segons ha explicat Dalmau: "Ramon Llobet va reconèixer haver causat aquest desviament de diners i també va afirmar que la xifra pot ser que sigui superior. L’acció va ser ferma i contundent i se li va donar un termini de 24 hores perquè reintegrés els diners desviats amb els seus interessos pertinents i se’l va convidar a presentar la seva dimissió com a regidor de l’Ajuntament". Dalmau ha comentat que les irregularitats van ser detectades per la nova gerència –que es va fer càrrec el 4 de maig–, després de realitzar un anàlisi dels quatre mesos durant els quals no hi va haver gerència.

Denúncia per via penal

La següent acció del govern municipal s'ha emprès aquest mateix matí: "m’he personat als jutjats de Reus per posar una denúncia per via penal contra el senyor Llobet per apropiació indeguda d’aquest import. Avui a les 15 hores, i sense haver rebut ni la dimissió ni la restitució dels fons, he actuat amb coherència i amb conseqüència i he signat la seva destitució. No permetré mai que cap persona que estigui al meu càrrec abusi de la confiança dels cambrilencs i malmeti la seva confiança vers les institucions. Ho he demostrat en accions anteriors i ho he fet avui en aquesta acció que implica a un regidor. Vull remarcar que dimarts es va detectar, dimecres es van demanar les explicacions i avui se l’ha denunciat al jutjat i se l’ha destituït del govern. La gestió dels diners de tots els cambrilencs ha de ser escrupolosa, transparent, honesta i exemplar i és per això, que mentre jo estigui al capdavant de l’Ajuntament, la fermesa en la presa de decisions serà la de garantir els drets dels ciutadans. Trair la confiança de la institució és trair els cambrilencs i per aquest motiu hem de ser implacables contra accions d’aquesta índole", ha manifestat l'alcaldessa de roda de premsa.

L'alcaldessa ha afegit que és un delicte greu i que, d'acord amb els advocats municipals, "ens presentarem com acusació particular. Són diners públics, som una institució i els regidors es deuen a la ciutadania i no s’entén que un regidor que ha estat escollit per al pròpia ciutadania no tingui cura amb els diners públics".

A la roda de premsa, l'alcaldessa va estar acompanyada a la sala de premsa pels regidors Carme Cros, Xavier Martí, Dani Milan, David Chatelain i Francesc Garriga.

Canvi de pany

Cal afegir que, després de la compareixença de l'alcaldessa, es va procedir a fer el canvi de pany del despatx que fins ara ocupava Ramon Llobet.

L'alcaldessa Mercè Dalmau ha comparegut en roda de premsa, aquesta tarda

Comenta aquest article