Informació general

La nova Agrupació de Xàrters de Pesca promourà la nàutica i la pesca esportiva

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació de l'Agrupació de Xàrters de Pesca de Cambrils. D'esquerra a dreta: Jordi Rom, Miquel Martí, Miquel Àngel Sánchez, Xavier Martí, Fabián Escudé i David Bono

Ahir al matí, al moll de Ribera del port, es va fer la presentació de la nova Agrupació de Xàrters de Pesca de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Turisme de l'Ajuntament –Xavier Martí–, el gerent del Club Nàutic Cambrils –Fabián Escudé–, el gerent de l'Estació Nàutica Costa Daurada –Jordi Rom– i els representants de les tres empreses de xàrters que, actualment formen part de l'agrupació: David Bono de Cambrils Charter, Miquel Àngel Sánchez de Pesca Garrote i Miquel Martí de Sport Delta Fishing.

Xavier Martí: "Som un referent en turisme nàutic familiar"

L’objectiu de la nova agrupació, formada per aquestes tres empreses amb més de 10 anys d’experiència, és potenciar el turisme de pesca esportiva de qualitat, unificar els preus i treballar conjuntament en la promoció i comercialització del producte. Els impulsors persegueixen promocionar un segell de qualitat i garantir la pràctica de la pesca responsable i la cura per la conservació de les espècies. En la presentació de l'Agrupació, el regidor de Turisme –Xavier Martí– va explicar que fa un any enrere, aquest grup d'empreses que es dediquen al xàrter, és a dir, al lloguer d'embarcacions esportives, es va reunir amb Turisme de Cambrils perquè els ajudessin en la promoció de les seves activitats a les diferents fires turístiques i nàutiques on hi participa Cambrils. Martí va comentar que per unificar el producte i sumar esforços calia que s'agrupessin en una associació, tal com s'ha fet. El regidor va afegir, "som un referent en turisme nàutic familiar i volem liderar el sector de l’oci al mar a nivell de Catalunya amb productes atractius i diferenciats com aquest o el Pescaturisme".

Preus a partir de 85 euros per persona

Els tres representants de les empreses van explicar que el xàrter de pesca esportiva és una activitat d’oci que pot tenir una durada d’entre mig dia o un dia complet, amb guia de pesca que ensenya i porta a pescar als clients. És una activitat per grups d’amics o famílies. Els preus, a partir dels 85 euros per persona, oscil·len en funció de la durada de la jornada de pesca i navegació. Les tres empreses de l’Agrupació gestionen directament una vintena d’embarcacions de diferents tipus –velers, llanxes, iots de luxe– que mouen al voltant de 5.000 persones durant la temporada alta. Ofereixen tots els nivells de pesca esportiva, des de la pesca d’iniciació per a nens a partir dels 5 anys, fins a l’espectacular pesca especial de la tonyina gegant amb exemplars des dels 100 als 500 quilos, amb la peculiaritat de ser una modalitat de captura i solta, és a dir, que el peix es torna al mar. D'altra banda, segons van explicar, també organitzen sortides lúdiques de sortides al mar sense la necessitat de pescar si no es vol.

Donar la màxima qualitat de servei

El president de l’Agrupació de Xàrters de Pesca de Cambrils, David Bono, va dir que treballaran junts per donar la màxima qualitat de servei i totes les garanties: "la idea és que els clients marxin contents i vulguin tornar a Cambrils”. Per la seva part, el gerent del Club Nàutic Cambrils –Fabián Escudé– es va mostrar satisfet de poder presentar l'associació, una aposta molt ambiciosa que servirà per potenciar el sector del xàrter, amb una ubicació privilegida, i que serà un actiu turístic molt interessant per Cambrils.

La comercialització dels productes es fa principalment a través de cadascuna de les empreses
Pesca Garrote, Sport Delta Fishing, Cambrils Charter, a través de l’Estació Nàutica Costa Daurada i també al mateix port de Cambrils. D'altra banda, s’està ultimant un fulletó amb la informació conjunta. L’Agrupació està oberta a noves incorporacions i ja hi ha empreses que s’han mostrat interessades a sumar-se al projecte. Cambrils, amb una desena d’empreses de lloguer d’embarcacions, és el municipi amb la flota de xàrter més àmplia i de millor qualitat de Catalunya.

Part de la flota amarrada al moll de Ribera

Comenta aquest article