Informació general

S'aprova una modificació de crèdit per pagar el ciment de les obres de la tribuna de l'estadi municipal de futbol

Per Cristina Sierra

Un moment del ple extraordinari celebrat ahir al matí al consistori

Durant la sessió plenària extraordinària es va aprovar un expedient de modificació de crèdits per pagar el ciment de les obres de la tribuna de l'estadi municipal de futbol. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que es donava de baixa la partida de 90.000 euros destinada al Festival Internacional de Música per poder pagar els 70.297,33 euros del cost de les obres.

Dalmau va fer un repàs cronològic de les obres de la tribuna per a explicar el cas. L'any 2004, el consistori va encarregar a una arquitecta externa la redacció del projecte de la tribuna del camp de futbol número 3 i al juliol de 2005 les obres es van adjudicar per 320.000 euros a l'empresa Fulgencio Villar, SL. Les obres van estar aturades prop d'un any perquè es va haver de rectificar el projecte inicial i es va modificar l'estructura de la tribuna. Al setembre de 2006, les obres es van reprendre i es van sol·licitar una sèrie de millores que van fer que l'import ascendís a 391.480 euros. Finalment, el 18 de setembre de 2009 es va signar l'acta de recepció de la tribuna i a l'octubre l'empresa va presentar la proposta de liquidació. Dos anys més tard, el 7 d'octubre de 2011, l'empresa va presentar un descompost i el 25 de juliol de 2013 va presentar una liquidació d'obra per valor de 70.297,33 euros i al gener d'enguany, una segona liquidació per valor de 115.000 euros.  "Els tècnics de l'Ajuntament estan d'acord en pagar la primera liquidació perquè correspon al ciment però no estan d'acord amb la segona liquidació", va apuntar.

El regidor no adscrit Dani Pallejà va manifestar el seu vot favorable i va preguntar per la partida d'imprevistos dotada amb 355.000 euros que es va aprovar en els pressupostos per aquest any. "És el sisè expedient de modificació de crèdits que aprovem enguany i m'agradaria que es treballés en la línia de destinar aquesta partida d'imprevistos a partides de caire social", va afirmar. L'alcaldessa va apuntar que aquesta partida de 355.000 euros no es pot tocar perquè els ingressos previstos encara no s'han realitzat.
Aquest punt va comptar amb els vots favorables de tots els regidors del consistori.

Comenta aquest article