Informació general

La nova ordenança d'ocupació de la via pública entrarà en vigor en tres setmanes

Per Cristina Sierra

Gent passejant pel port de Cambrils, l'any 2013

L'Ajuntament de Cambrils va aprovar ahir al matí, durant la sessió plenària extraordinària, la nova ordenança municipal reguladora de l'ocupació de la via pública. El regidor d'Urbanisme –David Chatelain– va explicar que la nova normativa entrarà en vigor en unes tres setmanes i que, a partir d'avui, "els inspectors aniran local per local per explicar el contingut de l'ordenança i determinar in situ quins requisits no compleixen".

El regidor va apuntar que es deixarà un temps prudencial perquè els locals facin els retocs necessaris per adaptar-se a la normativa i, un cop entri en vigor, es farà una segona inspecció per donar el vistiplau al local. Cal recordar que l'ordenança es va aprovar inicialment el passat 29 d'abril i, abans de la seva aprovació definitiva, que va comptar amb els vots favorables de tots els regidors del consistori, es va presentar una al·legació per modificar un dels punts de la normativa. Chatelain va afirmar que l'al·legació s'havia desestimat "perquè considerem que realment no aportava res fonamental".

Per altra banda, el ple també va aprovar de manera unànime el conveni entre Ports de la Generalitat i el consistori per a regular conjuntament l'ocupació de la façana marítima. David Chatelain va manifestar: "el conveni ens dotarà de molta més autoritat en una zona molt complicada. És molt complicat controlar-ho tot perquè no tenim un servei d'inspecció de 24 hores. Al final de temporada valorem com ha anat la implantació de la nova ordenança i del conveni".

Convenis amb les entitats festives

Durant la sessió plenària extraordinària també es van aprovar els convenis d'enguany amb les diferents entitats festives. El regidor de Festes –Lluís Abella– va anar detallant els acords amb cada entitat. Per una banda, es va aprovar el conveni amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga que inclou la participació a totes les festes majors, la Nit del Foc i la trobada de gegants que es durà a terme al setembre. A més, en aquest acord s'inclou la participació dels Cop de Cap en els diferents actes festius.

Per altra banda, el conveni amb els Xiquets de Cambrils inclou la dida castellera del passat diumenge, la festa de la Mare de Déu del Carme i la festa major de la Mare de Déu del Camí. El tercer conveni aprovat va ser amb l'Associació Amics de la Sardana, que estableix la participació a les diades de Sant Jordi i Sant Joan, les festes de la Mare de Déu del Carme i la Mare de Déu del Camí i l'Aplec de la Sardana que se celebrarà a finals d'agost. Per últim, el darrer conveni que es va aprovar va ser amb el Ball de Bastons que també inclou el Ball de Valencians. L'acord estableix la participació de l'entitat en les festes majors de Sant Pere, de la Mare de Déu del Camí i de la Immaculada i la Trobada de Bastoners que se celebrarà aquest proper diumenge.

El ple extraordinari també va aprovar la subvenció de la festa homenatge als pescadors jubilats i el conveni amb la Universitat Rovira i Virgili per mantenir l'Antena del Coneixement a Cambrils.

Comenta aquest article