Informació general

Robert Benaiges, un dels membres impulsors del nou grup Moviment Catalunya

Per Cristina Sierra



Robert Benaiges, tercer per la dreta, durant la reunió que es va celebrar a Girona el passat divendres
El cambrilenc Robert Benaiges és un dels membres del nou grup polític Moviment Catalunya, impulsat pel sector crític del PSC. L'exalcalde i actual portaveu socialista forma part del grup de gestió en representació del Camp de Tarragona del nou corrent que neix al marge del PSC i que es presentarà a les properes eleccions municipals del 2015. Moviment Catalunya es va crear el passat divendres a Girona en una reunió en la qual van assistir 150 persones en representació dels municipis catalans.

Benaiges ha explicat a revistacambrils.cat que en aquest partit s'hi han afegit actuals militants del PSC, crítics que han abandonat la militància i també algunes persones que no han tingut mai el carnet socialista. "Persisteix el PSC de Catalunya, però no existeix el PSC d'estricta obediència catalana", ha apuntat. Segons el portaveu socialista, es pretén que "la immensa majoria" dels votants socialistes es puguin identificar amb els objectius del nou partit.

La catalanitat i el progrés econòmic, principals eixos de Moviment Catalunya

Els trets més destacats de Moviment Catalunya són el compromís amb els valors del Socialisme Democràtic i del Catalanisme Progressista; una política decidida i manifesta d'impuls de la societat del benestar i dels valors de la igualtat, solidaritat i justícia social; la defensa del municipalisme com a eix vertebrador de la vida social i política del país, i la creació d'un espai polític nou amb projecció nacional.

Benaiges ha destacat que el més important de la reunió del passat divendres a Girona va ser la creació d'aquest nou espai que en les properes setmanes es presentarà en diferents municipis catalans, entre ells, Cambrils. 
Cal dir que els exsocialistes Antoni Castells, Montserrat Tura, Marina Geli, Àngel Ros o Núria Ventura, entre d'altres, formen part de Moviment Catalunya.

Comenta aquest article