Cultura

S'inicia una nova campanya d'excavacions al jaciment arqueològic del Cavet

Per Redacció



Aspecte dels treballs al jaciment del Cavet ahir al migdia
El passat dilluns 22 de maig es va iniciar una nova intervenció al jaciment del Cavet, en la zona situada a tocar de l’Escola Taller de Cambrils. Aquesta intervenció, que finalitzarà el proper 2 de juny, la du a terme el Museu d’Història de Cambrils, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils.

Es tracta d’una intervenció programada, la qual, per les seves característiques i en contraposició a les intervencions d’urgència, permet una preparació prèvia més aprofundida de l’excavació. L’equip que hi intervé forma part de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), dirigit pel catedràtic de Prehistòria de la URV Eudald Carbonell.

Aquesta participació ha estat possible gràcies a la signatura d’un annex al recent conveni signat el passat mes d’abril entre l’IPHES i l’Ajuntament de Cambrils, en el qual s’establia un marc de col·laboració en la investigació, docència, divulgació i promoció arqueològica i patrimonial de Cambrils, que es materialitza a través dels investigadors de l’IPHES i es concreta a Cambrils amb el suport del Museu d’Història de Cambrils.

L'actual campanya d'excavació està dirigida per l'arqueòloga Marta Fontanals i se centra en la intervenció arqueològica de diferents punts a la zona més pròxima a la riera de Riudoms, fet que donarà per finalitzada l’excavació en aquest sector. A banda de documentar les estructures arqueològiques, majoritàriament sitges, es porta a terme un estudi dels materials extrets i dels sediments, preveient-se una recollida sistemàtica de mostres que permetrà la posterior elaboració d’estudis paleobotànics, de residus orgànics i micromorfològics. Fins ara han aparegut diferents eines de sílex i fragments de ceràmica que situen les restes entre època neolítica i ibèrica. Els resultats serviran per conèixer els primers moments d’ocupació humana permanent al municipi de Cambrils i al Camp de Tarragona, tal i com ja va demostrar-se l’any passat quan la URV va iniciar els treballs de forma sistemàtica en aquest sector.

Comenta aquest article