Societat

Josep Salceda, president honorífic de Revista Cambrils, ja té registre a la Viquipèdia

Per Redacció



Josep Salceda i Castells en un moment de l'acte d'homenatge que li va fer Revista Cambrils, l'any 2009
La Viquipèdia ha incorporat el registre del cambrilenc Josep Salceda i Castells, un dels fundadors així com director de la Revista Cambrils. L'article de Josep Salceda a la Viquipèdia ha estat fet per la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i la foto que acompanya l'article ha estat cedida per Revista Cambrils.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat ha impulsat diverses iniciatives al voltant de la Viquipèdia. Dins d'aquestes iniciatives, el Grup de Treball del Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya (COBDC) a Tarragona va organitzar a la Biblioteca de Cambrils, el passat 27 de març, una trobada formativa amb el títol de Difusió del coneixement de centres d'art, biblioteques, arxius i museus a través de la Viquipèdia i que va ser impartit per Àlex Hinojo. En aquesta trobada hi van assistir 18 professionals de biblioteques i arxius del territori. A partir d'aquesta formació, la Biblioteca de Cambrils va iniciar la seva experiència com a editors de la Viquipèdia. En aquests moments estan treballant amb articles de temàtica històrica. També s'ha fet recerca sobre temes locals que ja estan tractats per tal d'ampliar-ne la informació i corregir-la si cal. També s'ha mirat el cas de personatges públics que encara no tenien registre per tal de crear-lo, com ha estat el cas de Josep Salceda.

Josep Salceda (1923 - 2011) va ser un dels fundadors de Revista Cambrils, de la qual va ser director durant uns anys de la primera època i, també, en el període comprès entre els anys 1987 al 1989. Posteriorment va ser president de l’Associació Cultural Revista Cambrils, del 1990 al 2004, i a partir d'aquest any president honorífic.

Comenta aquest article