Esports

Representació cambrilenca al campionat d'Europa de vela en la classe 29er

Per Redacció

Els regatistes del Club Nàutic Cambrils amb el seu entrenador Sergi Subirana

Els regatistes de la classe 29er Carla i Marta Munté i Lluís Oliva i Arnau Guillemat del Club Nàutic Cambrils van participar, la setmana passada, al Campionat d'Europa de Vela Kieler Woche, a Alemanya. Els cambrilencs van prendre part en la competició formant part de l’equip estatal de vela, capitanejat per Sergi Subirana, entrenador del Club Nàutic Cambrils i seleccionador estatal en aquesta ocasió.
Després d’intenses jornades de navegació, els regatistes del Club Nàutic Cambrils van concloure la regata satisfets amb els resultats i amb l’experiència.

El de Kiel va ser un campionat amb unes condicions meteorològiques duríssimes, amb vents d’entre 30 a 35 nusos el primer cap de setmana, fet que va endarrerir els primers entrenaments. Amb un total de 185 inscrits, els regatistes es van dividir en quatre grups per tal d’optimitzar la feina dels comitès.

Les germanes Carla i la Marta Munté van tenir un inici de competició complicat i van anar escalant posicions a mesura que anaven disputant-se les proves. Finalment van guanyar-se una plaça al grup d'or, quedant en la posició 35 de la general i cinquenes en l'apartat femení. Per la seva banda, Lluís Oliva i l'Arnau Guillemat van afrontar el seu primer campionat europeu amb resultats molt satisfactoris, amb opcions per poder entrar al grup or, però finalment es van quedar al grup de bronze. Cal destacar que, per ser el primer any que navegaven junts en aquesta classe, en dues de les regates van classificar-se entre els deu primers.

Sergi Subirana, entrenador del Club Nàutic Cambrils, ha fet una valoració molt positiva del campionat, tenint en compte que les condicions meteorològiques eren molt difícils. De fet, les dues tripulacions de Cambrils van demostrar estar a un molt bon nivell, podent lluitar amb els millors regatistes de 29er del món.

Imatge de les embarcacions abans d'iniciar les competicions

Comenta aquest article