Informació general

Les obres de la urbanització de la plaça del Pòsit acaben avui

Per Cristina Sierra

Aspecte de les obres a la plaça del Pòsit, aquest passat diumenge

Avui s'acaben les obres de la urbanització de la plaça del Pòsit. El regidor d'Urbanisme –David Chatelain– ha afirmat a revistacambrils.cat que avui s'enllestiran els darrers detalls de la plaça. Cal dir que aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, s'ha estat treballant per poder acabar la urbanització coincidint amb el final del mes de juny, dia límit per poder fer les obres. Com a detall, cal dir que la pavimentació de la part central de la plaça ha configurat tres rotlles amb rajoles més fosques i numerats de l'1 al 3. Aquests rotlles simbolitzen l'antiga subhasta del peix que es feia a la mateixa plaça del Pòsit.

Recordem que el passat dijous 12 de juny, el regidor d'Urbanisme, acompanyat dels representants de l'empresa promotora de l'hotel i de l'empresa encarregada de les obres, va acordar amb els veïns que les obres s'enllestissin el 30 de juny. Tot i que la data límit per a fer les obres era el 15 de  juny, el regidor va preguntar als veïns si estaven d'acord en ampliar aquesta data fins el 30 de juny i finalment es va aprovar un permís extraordinari per a poder fer les obres durant la segona quinzena de juny.


Dos mesos d'obres

Les obres de la urbanització de la plaça del Pòsit es van iniciar a principis del mes de maig i, el passat 16 de juny, es retirava definitivament el transformador elèctric que hi havia al carrer del Carme. Al principi de les obres, els veïns i comerciants van mostrar la seva disconformitat per la manera com s'estaven fent les obres. Afirmaven
que faltava el control municipal més directe sobre les obres ja que consideraven que tota la plaça havia quedat empantanegada per les obres en comptes de fer-les per trams i buscar la mínima afectació pels comerços. També es queixaven de les nul·les mesures de seguretat que hi havia a la plaça en motiu de les obres.

La construcció de l'hotel, pendent de l'aprovació de la Comissió Territorial d'Urbanisme

El proper pas que es faria a la plaça seria la construcció de l'hotel de quatre estrelles superior. En un principi, les obres s'iniciarien cap al mes de setembre, sempre i quan la construcció de l'hotel tingui el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme. Recordem que el consistori cambrilenc va aprovar, el passat 30 d'abril, la modificació puntual del POUM que permetrà la construcció de l'hotel. El principal problema que tenia la promotora Tidex i Associats era que no podia construir l'edifici perquè el POUM no permetia l'alçada que requeria (15 metres). Amb aquesta modificació, el consistori donava llum verda a la construcció de l'edifici que tindrà cinc plantes i que a la planta baixa acollirà una zona comercial amb botigues de luxe. El regidor David Chatelain ha manifestat que la documentació ja està a Tarragona i que l'aprovació podria fer-se a la sessió del juliol o la de setembre.


Comenta aquest article