Cultura

Emili Armengol presenta una col·lecció d'escultures de peixos de bronze i acer

Per Redacció

Francesc Garriga i Mercè Dalmau amb l'artista Emili Armengol, ahir al vespre a la Torre del Port

Ahir al vespre es va inaugurar a la Torre del Port, l’exposició d’escultures “Pesquera amb la Rosa Tecla” d’Emili Armengol. L’acte d’inauguració, emmarcat en el programa de la Festa Major de Sant Pere, va anar a càrrec de l’alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor de Cultura, Francesc Garriga.

Es tracta d’una col·lecció d’onze figures de peixos –com un lluç, una llisa, un lliri, un nero, un escolà, un llucet, un trencahams, una alatxa, un espet, un tord, un fadrí– fets amb materials com el bronze, l’acer inoxidable i la pedra com a peu de cadascuna de les figures de la mostra. L’autor de l’obra –Emili Armengol–, amic del desaparegut Josep Lluís Savall, es va mostrar molt emocionat durant l’acte i no va ser capaç d’oferir unes paraules als assistents. Fa uns 15 anys, l’estiu de 1999, juntament amb els seus dos bons amics Josep Lluís Savall i Josep Maria Vallbona van salpar en solitari per fer una gran navegada d’unes mil milles pel Golf de Lleó que els va portar fins a Sardenya.

Amb l’exposició a Cambrils, Emili Armengol es reuneix una altra vegada amb els seus amics, tal com ell mateix escriu en pròleg del catàleg de l’exposició: “el Josep Maria n’ha dissenyat el catàleg; jo amb aquests peixos de la Mediterrània fets de ferro i bronze; i ell, el Pep, que sempre ha estat aquí”.

La mostra, instal·lada a la Torre del Port, es podrà visitar fins el proper 31 d’agost.

Comenta aquest article